Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Wanddecoraties in Centrum voor Vrouw en Kind: Eenvoud levert krachtig beeld op

Wanddecoraties in Centrum voor Vrouw en Kind: Eenvoud levert krachtig beeld op

Warmte, huiselijkheid en de verbinding tussen vrouw, kind, partner en natuur waren vanaf het eerste concept de kernbegrippen. De wanddecoraties, ontwikkeld en gerealiseerd door beMark, zijn hiervan het resultaat.

Mark Voshol is eigenaar van dit creatieve bureau uit Nijmegen, dat zich toelegt op signing, bewegwijzering en interieurdecoratie. “We helpen onze opdrachtgevers met hun totale branding en de consistente doorvoering hiervan. Uniek aan ons bureau is dat we bij de projecten zijn betrokken vanaf de eerste brainstormsessies tot en met de daadwerkelijke realisatie.”

De juiste emotie

Na een uitgebreide conceptontwikkeling met de direct betrokkenen van Rijnstate en het team van beMark werd uiteindelijk gekozen voor de vormtaal van lijntekeningen, die met de hand uit één penstreek zijn getekend, in één kleur en met één ondergrondkleur. De eenvoud van de tekening benadrukt de kracht van het beeld. “De kunst is om de juiste emotie over te brengen. Wat wil je vertellen met het beeld? En natuurlijk: wat vind je mooi? Wat doet het met je gemoed? Hoe je het ook wendt of keert: je bent in een ziekenhuisomgeving, dus de vraag ‘Waar word je rustig van?’ speelde ook mee. Dat vinden van de juiste emotie is vaak een uitdagend en intensief traject. Vandaar dat we veel tijd besteden aan de fase van conceptontwikkeling; inventariseren op locatie, sfeer proeven en vooral praten met de mensen die op de locatie aan het werk gaan. Daarnaast heeft de zwangerschap van mijn vriendin mij geïnspireerd tijdens dit project.”

De lijntekeningen komen zeven keer terug op verschillende wanden in het centrum.

De lijntekeningen komen zeven keer terug op verschillende wanden in het centrum; locaties die na zorgvuldig overleg zijn gekozen en ingemeten. Het zijn verschillende tekeningen, maar allemaal in dezelfde stijl en afgestemd op het kleurenpallet van de omgeving. De wanddecoraties zijn geproduceerd op Wallcover EcoBio, gemaakt van 50 procent gerecycled materiaal. Dit draagt bij aan de duurzaamheid die Rijnstate nastreeft. We werken samen met een montageteam dat de wanddecoraties aanbrengt. Geen eenvoudige klus, volgens Voshol. “De grootste decoratie is 16 bij 2,5 meter uit één stuk en die moet natuurlijk in één keer zonder vouwen of naden worden aangebracht. Dat lijkt eenvoudig, maar je hebt er wel een aantal belangrijke professionele vaardigheden voor nodig.”

Terugkijkend is Voshol meer dan tevreden over het project en de samenwerking met Rijnstate. Wat hem betreft krijgt het project een vervolg op de afdeling voor kinderen en jongeren, die in de zomer van dit jaar wordt opgeleverd. “We zijn dan ook erg enthousiast om het concept verder uit te rollen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details