Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Wat zijn de duurzame voordelen van LED verlichting?

Wat zijn de duurzame voordelen van LED verlichting?

LED lampen geven grote voordelen en kunnen ook in de zorg een fijne aanwinst zijn. Want duurzaamheid gaat immers ons allemaal aan. LED verlichting kan zorgen voor de juiste heldere verlichting op de plekken waar het nodig is, maar ook voor zachte verlichting op de plekken waar het kan. Zo is LED prima toepasbaar op elk gebied. Omdat duurzaamheid broodnodig is, is het fijn om te kiezen voor dit soort lichtbronnen die het juiste licht met een duurzaam karakter combineren.

Duurzaamheid voor het milieu

LED verlichting is allang de kinderschoenen ontgroeit. Waar de eerste LED lampen fel waren en voor een akelige kleur zorgden, zijn deze lampen nu verkrijgbaar in verschillende sterktes en verschillende kleuren. Daardoor kan er met deze verlichting alles bereikt worden wat je met je lichtbronnen wilt bereiken. Omdat ze echter veel minder energie verbruiken zijn ze een stuk milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een hallogeenlamp, om nog maar te zwijgen over de inmiddels al langer verboden gloeilamp. Toch is het niet zo dat gloeilampen nergens meer voorkomen. Nog altijd zijn ze aanwezig, simpelweg omdat mensen ze nog hadden of omdat ze nog niet kapot zijn. Dat deze lampen veel meer energie vreten en het misschien beter is om ze toch al wel te vervangen, daar denken mensen vaak niet aan. De levensduur van de LED lamp is ook vele malen groter, waardoor er dus minder vaak een lamp bij de afvalberg terechtkomt.

Duurzaamheid voor je portemonnee

Oké, eerlijk is eerlijk: de LED lamp is bij aanschaf duurder. Maar dat verdien je door zijn energieverbruik en levensduur simpelweg al snel weer terug. Uiteindelijk zal er zeker bespaard worden als er overgestapt wordt naar LED. Voor instellingen kan het bedrag wat bespaard wordt op het energieverbruik uiteraard heel erg oplopen omdat er simpelweg zo veel verlichting in bijvoorbeeld ziekenhuizen aanwezig is. En naast de lagere inkoophoeveelheden door de langere levensduur, is het ook gewoon prettiger werken als de lampen het langer volhouden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details