Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
We zijn ‘Ziekenhuis van het Jaar 2022’!

We zijn ‘Ziekenhuis van het Jaar 2022’!

In de categorie ‘Ziekenhuis van het Jaar’ kwamen we gisteren als winnaar uit de bus tijdens de uitreiking van de Zorgwerkgever van het Jaar 2022 Awards. Met die award zet dit initiatief van mediahuis ZORG Magazine jaarlijks een Belgisch ziekenhuis in de kijker dat uitblinkt in zijn dienstverlening, verzorging en personeelsbeleid.

Awarduitreiking

Tijdens de uitreiking op donderdagavond 28 april 2022 mocht onze Algemeen Directeur dr. Hans Rigauts in naam van ons ziekenhuis de award voor ‘Ziekenhuis van het Jaar’ in ontvangst nemen. Een negenkoppige vakjury reikt deze award uit aan een ziekenhuis dat uitblinkt in zijn dienstverlening, zijn verzorging en zijn personeelsbeleid. 

Uit de 75 dossiers selecteerde de jury 30 genomineerden en 10 winnaars in de categorieën ‘Thuiszorgorganisatie van het Jaar’, ‘Woonzorgcentrum van het Jaar’, ‘Ziekenhuis van het Jaar’, ‘(Andere) zorgorganisatie van het Jaar’, ‘Mooiste branding van het Jaar’, ‘Beste externe marketing van het Jaar’, ‘Intern project van het Jaar’, ‘Zorginnovatie van het Jaar’, ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar’ en ‘Zorgwerkgever van het Jaar’.

Wat de jury overtuigde?

Voor elke categorie gelden specifieke criteria. De criteria die voor de categorie ‘Ziekenhuis van het Jaar’ gelden? Dat waren er acht in totaal: eerder pragmatische dan theoretische aanpak, organisatie, innovatieve aanpak, engagement, meetbare resultaten, betrokkenheid (met patiënten / bewoners / werknemers), synergieën en milieuvoordeel.

We wisten duidelijk te overtuigen met een dossier dat een sterke focus legde op medische expertise en professionele ontwikkeling, maar daarnaast ook de innovatieve ingesteldheid, de doorgedreven patiëntgerichtheid, de multidisciplinaire benadering en de uitgesproken zin voor samenwerking en netwerkvorming in de verf zette.

Duurzaamheid voorop

Vermoedelijk trokken onze duurzaamheidsinspanningen in het bijzonder de aandacht van de jury. De recyclage en afvalreductie op onze dienst Cardiologie, bijvoorbeeld, maar ook de overeenkomst die we sloten met de Brugse Intercommunale voor vuilverwijdering en -verwerking Brugge en Ommeland IVBO om restwarmte van de verbrandingsoven aan te wenden voor verwarming, koeling en warmwatervoorziening van onze campus Sint-Jan.

Patiëntgerichtheid troef

Daarnaast speelde onze sterke patiëntgerichtheid wellicht ook een rol in de toekenning van de award. We legden het accent op de zeer brede toegankelijkheid van onze hoogkwalitatieve zorg en brachten in het dossier een paar initiatieven naar voor. De PROSA-aanpak op onze dienst Kindergeneeskunde, bijvoorbeeld, waar we uiteenlopende middelen in de strijd werpen om angst en pijn bij kinderen tot een minimum te beperken. Of de Mangomomenten, waarmee verschillende diensten kleine lichtpuntjes creëren voor patiënten door hun een waardevolle verrassing te bezorgen.

De kracht van #teamsintjan

Tot slot speelden de sterke zin voor samenwerking, zowel onderling als over diensten en ziekenhuiscampussen heen, en de betrokkenheid van #teamsintjan-leden volgens ons ook mee in de jurybeslissing. Want hun engagement vormt de sleutel tot de realisatie van bovenstaande en tal van andere initiatieven. Elke schakel telt!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details