Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Webinar Special RIVM: Architectuur en Duurzame Zorg

Webinar Special RIVM: Architectuur en Duurzame Zorg

16 november Webinar Special RIVM: Architectuur en Duurzame Zorg

Hoe kan architectuur zorgen voor betere gezondheid en welzijn van mensen in ziekenhuizen en zorginstellingen?

Architectuur kan een belangrijke rol spelen in de zorg. Zowel bij nieuwbouw als bij verbouw kunnen keuzes worden gemaakt die bijdragen aan de gezondheid. De afgelopen jaren is hier veel onderzoek naar gedaan, maar tegelijkertijd worden nog lang niet altijd de gevonden principes toegepast wanneer een zorginstelling wordt gebouwd of verbouwd.

De Green Deal Duurzame Zorg organiseert in samenwerking met het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een ‘Webinar Special’ over Architectuur & Duurzame Zorg op 16 november 2021 van 15.00 tot 17.00 uur. 

Ben je benieuwd naar de wetenschappelijk stand van zaken, praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een verdiepende inspiratiesessie rondom het thema Architectuur en Duurzame Zorg? Neem dan deel aan deze webinar special.

Onderdelen Webinar Special

Deel I (15:00 – 16:10 uur)

  • Elke Miedema is onderzoeker bij Chalmers University of Technology in Gothenborg, Zweden. Haar onderzoek richt zich op gezondheidsbevordering in relatie tot de (gebouwde) omgeving. Het doel is om kennis te ontwikkelen over de rol van architectuur ten behoeve van een gezondere leefomgeving.
  • Een aantal zorgprofessionals uit de cure en de care geeft inspirerende praktijkvoorbeelden over de wijze waarop architectuur een zorgomgeving creëert die uitnodigt tot gezond gedrag.
  • Ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

Deel II (16:10-17:00)  

Een verdiepende inspiratiesessie over hoe in jouw zorginstelling architectuur kan bijdragen aan een gezondheidsbevorderende omgeving. Je wordt in een kleine groepje ingedeeld waar je in gesprek kan gaan met andere deelnemers uit jouw sector. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze verdiepende sessie en hiervoor kan je je apart aanmelden in het aanmeldformulier. In de week voorafgaand aan de webinar special ontvang je een mail met meer informatie over deze sessie.  

Aanmelden

Voor wie
Bestuurders, managers, professionals van zorginstellingen en beleidsmakers  die meer willen weten over hoe architectuur bijdraagt aan een gezonde zorgomgeving.   

Datum
Dinsdag 16 november van 15:00 tot 16:10 (of tot 17.00 uur bij deelname aan de verdiepende inspiratiesessie)

Aanmelden
Vul het formulier in (deelname is gratis). Eén dag voor de webinar ontvang je per e-mail de link om in te kunnen loggen op de webinar.  

Logo Green Deal

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details