Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Wederom primeur Amphia: klaar met VIPP

blogging-336376_960_720

6 juni 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Amphia heeft VIPP-module A2 op 5 juni 2019 succesvol afgerond. Dit maakt het Bredase ziekenhuis op 5 juni bekend. Hiermee zijn ze het eerste ziekenhuis dat, ruim een half jaar voor de deadline van 31 december, klaar is met VIPP.

Amphia heeft VIPP-modules A1 en B1 in 2018 en modules B2 en A2 dit jaar behaald. Met deze laatste module krijgt de patiënt via mijnAmphia digitaal de beschikking over zijn medische gegevens. De patiënt heeft op deze manier een goed overzicht van de eigen gezondheidssituatie. Ook zijn de gegevens eenvoudig te gebruiken in contacten met andere zorgverleners.

Actieve duppers
Tijdens de audit van module A2 lag de focus op de mogelijkheid om de Basisgegevensset Zorg (BgZ), correspondentie en implantaten te kunnen downloaden. Daarnaast heeft Amphia aan de overige normen voldaan waaronder minimaal 10% actieve gebruikers van mijnAmphia. Claudia van der Velden, programmamanager VIPP in Amphia: “Het behalen van de VIPP-doelen biedt patiënten een eerste stap naar meer regie op de eigen gezondheid opdat de zorg veiliger, patiëntgerichter en doelmatiger wordt. Ik ben trots op de immense inzet van onze projectteams waardoor Amphia deze doelen zo snel heeft weten te behalen.”

Klaar voor de toekomst
Amphia vindt het belangrijk haar patiënten digitaal toegang te geven tot eigen medische gegevens. Zo is de patiënt beter geïnformeerd over zijn gezondheid en kan hij zich goed voorbereiden op een gesprek met de arts. Bij het realiseren van het patiëntenportaal stond de patiënt dan ook centraal. Toine van Es, lid Cliëntenraad: “Door aan te haken bij het VIPP-programma heeft Amphia een aanzienlijke versnelling gerealiseerd in de uitrol van het patiëntenportaal. Ook de wijze waarop wij als Cliëntenraad betrokken en gehoord zijn verdient waardering.” Met het VIPP-programma is een solide basis gelegd waar Amphia op voort kan bouwen. Het patiëntenportaal wordt in de toekomst verder geoptimaliseerd en doorontwikkeld. Een van de eerste acties is het implementeren van meer vragenlijsten.

Koplopers
Naast Amphia haalde ook het Albert Schweitzer ziekenhuis  recent de module A2, als eerste deelnemer. De A-modules hebben betrekking op het digitaal uitwisselen van medische informatie met de patiënt. De B-modules gaan over medicatiegegevens. Daar werden eerder dit jaar al grote stappen gezet door Maxima Medisch Centrum die als eerste instelling beide B-modules afrondde.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details