Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Woonzorg & Verpleeghuizen

Weg met de saaie vloer!

PSX_20200904_225733
De print heeft de stijl van een traditioneel vloerkleed.

Tekst | Tekst | Rob Buchholz Beeld | M4Four

27 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het is één van de absolute eyecatchers van De Fabriek: de digitaal geprinte vinylvloer in de gang bij de appartementen. De print heeft de stijl van een traditioneel vloerkleed zoals dat bij veel huishoudens in het verleden op de grond lag. Het draagt bij aan de gemoedelijke sfeer en er is geen kans op valgevaar.

Maker van deze vinylvloer is M4Four, een specialist op dit gebied die de uitspraak ‘No more boring flooring’ als motto heeft. Het contact tussen deze fabrikant en de mensen van De Fabriek ontstond tijdens een beurs in Duitsland, zo vertelt sales- en marketingmanager Carolien Kip. “Ze hadden onze geprinte vloeren gezien. Het was hun wens om een bijzondere sfeer te creëren.”

Het was voor Kip duidelijk dat er in De Fabriek geen traditionele verpleeghuissfeer moest ontstaan. “Ze hebben diverse voorbeelden op onze website bekeken en vroegen ons om vooral mee te denken over de exacte invulling. Vervolgens is een aantal ontwerpen in 3D voorgelegd om een goed beeld te geven van hoe de vloer in het totale interieur het beste tot zijn recht komt.” 

Effecten van kleur, contrast en tinten

Omdat het een lange hal is, was het vooral essentieel om dat effect met specifiek kleurgebruik te breken. In totaal is 1.200 vierkante meter vloer gemaakt, waarvan de helft geprint. Het team van De Fabriek kreeg daarbij voldoende mogelijkheden tot inspraak. “Er waren geen kaders waaraan wij ons bij het ontwerpen moesten houden. Er is veelvuldig gesproken over effecten van kleur, contrast en tinten. Daarop zijn diverse concepten gemaakt waarop zij reageerden. De wens van de klant blijft centraal staan. Ook eisen die horen bij de zorg, zoals hygiëne, zijn vanzelfsprekend volledig nageleefd.”

Vier vloerkwaliteiten

Bij M4Four komen veel aanvragen vanuit deze sector binnen. Iedere instelling heeft daarbij eigen wensen. “Mogelijkheden hebben wij voldoende”, aldus Michel Kral, directeur van M4Four. “Wij beschikken over een eigen ontwerpstudio en hebben vier verschillende vloerkwaliteiten. Deze zijn uitgebreid CE-gecertficeerd, functioneel, maar vooral praktisch heel toepasbaar in verschillende settings. Want behalve de zorg hebben wij projecten gedaan in de horeca, retail, het onderwijs, musea en sportverenigingen. In eigenlijk elke omgeving zijn de mogelijkheden van digitaal geprint vinyl toepasbaar; we nemen de vloer als uitgangspunt voor het brengen van sfeer, beleving en identiteit.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details