Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Wegwerpgordijnen als hulpmiddel voor een betere hygiëne

Wegwerpgordijnen als hulpmiddel voor een betere hygiëne

Door het coronavirus zijn aspecten als hygiëne en veiligheid nog belangrijker geworden, zeker in de zorg. Een ideale oplossing voor veel ziekenhuisafdelingen zijn de speciale vervangbare wegwerpgordijnen van Sepago.

De Sepago Disposables passen in vrijwel alle soorten rails van Nederlandse en Belgische ziekenhuizen. Bovendien kunnen ze voorzien worden van speciale IC-doorkijkvensters, werken ze vlamvertragend en zijn ze in diverse maten verkrijgbaar.

img_0099-kopieren

Volgens Raymond van Hal van Sepago is sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land de vraag duidelijk toegenomen. “Het is topdrukte in de ziekenhuizen. Tijdwinst en praktische oplossingen zijn essentieel. Onze wegwerpgordijnen bieden veel mogelijkheden voor IC, OK en dialyseafdeling. Ze blijven in de plastic verpakking tot ze worden opgehangen. Daardoor is er geen contact met de vloer. Bovendien is dit product op lange termijn kostenbesparend omdat dit type gordijnen niet gewassen hoeft te worden. Ideaal dus voor ziekenhuizen waar zeker na de coronacrisis nog strenger naar de hygiëne zal worden gekeken.”

img_0354-kopieren

Ook bij het tijdelijke noodhospitaal voor coronapatiënten dat recent in Ahoy Rotterdam is ingericht, koos men voor deze optie. “Het Erasmus MC gebruikte ze al geruime tijd en het gebruik in Ahoy is logisch. Maar we hebben lang gemerkt dat in Nederland kostenbesparende maatregelen vaak belangrijker waren dan de keuze voor meer veiligheid en hygiëne. In België is het juist andersom en ook in Groot-Brittannië zijn onze wegwerpgordijnen een geliefd product. Veel ziekenhuizen hebben op meerdere afdelingen standaard een aantal dozen op voorraad. Wij vermoeden dat dit op steeds meer plaatsen zal gebeuren.”


Voor meer info:

T +31 165543940
E info@sepagodisposables.com
I www.sepagodisposables.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details