Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Wiegerinck publiceert onderzoek over Ziekenhuizen na Corona

Wiegerinck publiceert onderzoek over Ziekenhuizen na Corona

De eerste maanden van 2020 zijn op zijn zachts gezegd net even wat anders verlopen dan we met elkaar voorzien hadden. De uitbraak van Covid-19 heeft ons doen beseffen hoe fragiel ons maatschappelijk welzijn eigenlijk kan zijn. De zorg heeft aan den lijve ondervonden hoe groot de impact van een dergelijke uitbraak kan zijn.

Nu de rust enigszins is teruggekeerd is het zaak te reflecteren. Wat zijn de ervaringen die we hebben opgedaan en hoe kunnen we daar in de toekomst beter mee omgaan? Het gaat daarbij vooral om mensen. Hoe kunnen we hen nog beter voorbereiden of opleiden voor een toekomstige, gelijksoortige uitbraak. Maar het gaat ook over de omgeving waarin die mensen werken of verblijven. Kunnen we het ziekenhuis(gebouw), zoals we dat vandaag de dag kennen, verbeteren zodat het gemakkelijker wordt om een nieuwe uitbraak het hoofd te bieden?

Wiegerinck doet voortdurend onderzoek naar de achtergronden van de zorg. Ontwikkeling is onze drijfveer en kennis de basis waarop we onze projecten bouwen. De afgelopen weken heeft ons team zich gestort op de vraag hoe een ziekenhuis zich kan voorbereiden op een volgende pandemie. Deze publicatie bevat een visie die we de komende tijd verder gaan uitbouwen, maar die we desondanks graag willen delen.

Download hier de white paper.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details