Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Healing Environment

Woonzorgcentrum met zorgflats in hartje Gent: Het belang van healing environments in de praktijk

MOMENTS-FURNITURE—Residentie-Beaux-Arts—Gent—2022—_0003
Bibliotheek – Beaux Arts Gent.

Tekst | Moments Furniture en Studio M

Beeld | Moments Furniture en Studio M

1 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het creëren van healing environments kent voor Studio M en Moments Furniture geen geheimen meer. In samenwerking met architect en bouwheer zorgden zij voor het interieurconcept met aangepast meubilair voor ouderenzorgfaciliteit Aldea in Gent. In dit unieke project komt de essentie van healing environments helemaal tot zijn recht. 

Residentie Beaux-Arts van Aldea in Gent combineert een woonzorgcentrum met zorgflats in het hartje van Gent waar bewoners, naast bewoner, ook gasten zijn. Studio M ondersteunde de bouwheer en architect bij de realisatie van de concepten van de inkom, lobby, polyvalente en leefruimtes, bibliotheek, buitenruimtes en het restaurant. “Alle kamers zijn verschillend van indeling en hebben een mooi terras met uitzicht op de stad”, zegt Serge De Rouck van Studio M. “Er werd een duidelijke eenheid van huiselijke beleving gecreëerd tussen de kamers en assistentiewoningen. Op geen enkel moment heb je het gevoel dat je in een zorgfaciliteit bent.”

Restaurant – Beaux Arts Gent.

Bewoner en gast

Wonen, thuis zijn en te gast zijn gaan er hand in hand. De balans klopt. Ook het bewonersrestaurant verdient de nodige aandacht. Dat is ontkoppeld van het publieke restaurant ‘Ce’s Arts’, eveneens toegankelijk voor bewoners, hun familie en bezoekers, dankzij een open keuken. Het vloeit in elkaar over en stimuleert ontmoeting. Aldea creëerde met Residentie Beaux-Arts een echte healing environment, een plek waar iedereen zich welkom voelt en graag naartoe gaat. “Ga dus vooral zelf eens kijken.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details