Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zes nieuwe operatiekamers in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Zes nieuwe operatiekamers in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Operatiekamers bouwen is een specialisme. Cleanroom Combination Group realiseert sinds 2004 hoogwaardige OK’s in universitaire, topklinische en regionale ziekenhuizen. Daarbij staat de ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen, detailleringen en vooral klanttevredenheid centraal. Voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is CCG ingeschakeld voor de realisatie van 6 OK’s. Architect Leeuwenkamp tekende voor het ontwerp, waarop CCG de verdere detaillering doorontwikkelde. Aannemer BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord is de opdrachtgever bij dit project.

De OK’s zijn voorzien van twee kleuren HPL-wanden, met over de gehele lengte plint­afzuiging. Hierdoor is het mogelijk om de karren overal voor de wanden te plaatsen zonder dat daardoor de luchtafzuiging nadelig beïnvloed wordt. Om dit te realiseren, zijn de wanden, los van de vloer, aan luchtvoerende achterwanden opgehangen.

Flush geïntegreerd

Daarnaast zijn in de HPL-wanden diverse componenten flush geïntegreerd, waaronder het videoroutingsysteem, de bedieningspanelen, de werknissen en de whiteboards. De in- en uitwendige hoeken en nissen zijn gepostformeerd. Dit maakt het eenvoudiger om de OK’s optimaal te reinigen.

Rustgevende uitstraling

Er is veel aandacht besteed aan esthetiek. De OK’s hebben een rustgevende uitstraling voor de patiënten en zijn voor het medisch personeel een prettige werkomgeving. Architect Leeuwenkamp heeft gekozen voor speciale kooflijsten. Deze zijn voorzien van schuine kanten en ronde gepostformeerde overgangen.

Veel daglicht en een fraaie bewegwijzering

Voor de daglichttoetreding zijn grote raampartijen in de wanden opgenomen die aan de binnenzijde kunnen scharnieren en daardoor eenvoudig gereinigd kunnen worden. De fraaie bewegwijzering in het OK-complex is middels lasergesneden mallen met een hoogwaardige kunststof op de HPL aangebracht. Deze methode is uitgebreid getest met de bij het WZA in gebruik zijnde reinigings- en desinfectiemiddelen. De planning is dat het OK-complex binnen afzienbare tijd wordt opgeleverd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details