Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Ziekenhuisnetwerk Curoz officieel uit de startblokken

Ziekenhuisnetwerk Curoz officieel uit de startblokken

De samenwerking past binnen het gezondheidsbeleid van de overheid, waarbij ziekenhuizen worden gevraagd om meer samen te werken en het zorgaanbod beter af te stemmen op de vraag. De ziekenhuizen van Curoz vullen elkaar goed aan qua zorgprofiel en geografische spreiding. Patiënten in deze regio zullen zo alle zorg dichtbij huis vinden.

Ziekenhuisnetwerk officieel uit de startblokken 

Met de ondertekening van de oprichtingsakte kan het ziekenhuisnetwerk op kruissnelheid komen. Door een doorgedreven en gestructureerde samenwerking kunnen de partners de verschillende uitdagingen binnen de zorgsector het hoofd bieden. Het netwerk biedt ook opportuniteiten naar schaalvoordelen (bijvoorbeeld in aankoop) en complementariteit. Uitgangspunt is dat elk ziekenhuis zijn eigenheid blijft behouden en door deze netwerksamenwerking ook versterkt wordt. Op die manier bouwen de vier ziekenhuizen aan een innovatief en kwaliteitsvol ziekenhuisnetwerk waarbij betaalbare, toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg voor iedereen centraal staat.

Onder de naam ‘Curoz’ verenigen vier ziekenhuizen zich in een sterk zorgnetwerk

Curo betekent letterlijk ‘ik zorg voor’. Kwalitatieve en patiëntvriendelijke zorg binnen de verschillende ziekenhuizen dat is dan ook waar Curoz voor staat. Het logo vertegenwoordigt het dynamisch karakter van de samenwerking van de vier ziekenhuispartners.

Axel Kerkhofs, algemeen directeur AZ Sint-Maria Halle: “Het nieuwe ziekenhuisnetwerk heeft, vanuit de sterktes van elke partner, de mogelijkheid om via een intense samenwerking een nog meer kwaliteitsvolle en warme zorg aan te bieden die tegemoet komt aan de actuele en toekomstige noden van onze patiënten.” 

Bron: Sintmaria.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details