Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorgcentra worden aantrekkelijke  en gezellige ontmoetingsplaatsen
Het creative lab van Moments Furniture werkt in samenwerking met experts en zorgspecialisten aan de ontwikkeling van zorgmeubilair en interieurconcepten.

Zorgcentra worden aantrekkelijke en gezellige ontmoetingsplaatsen

Zorgcentra evolueren de laatste jaren richting aantrekkelijke en gezellige ontmoetingsplaatsen, waar iedereen zich welkom voelt: bewoners, personeel, bezoekers en zelfs de toevallige passant. Moments Furniture wil daar met doordachte, uitnodigende interieurconcepten en innovatief, hoogwaardig zorgmeubilair zijn steentje aan bijdragen.

Tekst | Johan Debaere  Beeld | Moments Furniture

Moments Furniture werd opgericht in 1935 en bouwde al snel internationaal een stevige reputatie op als specialist in het ontwikkelen en produceren van zorgmeubilair en als adviseur voor het inrichten van volledige zorginterieurs, met heel wat uiteenlopende zorgtoepassingen in binnen- en buitenland. “Al meer dan 80 jaar gaan we in onze ontwerpen voor een evenwichtige combinatie van comfort en stijl. Alles staat in het teken van het ontwikkelen van doordachte, uitnodigende interieurconcepten voor de gezondheidssector en innovatief zorgmeubilair met een functioneel design en een hoog gebruiksgemak”, zegt Serge De Rouck, art director bij het Studio M creative lab van Moments Furniture. “Bij elk project ligt onze focus op comfort, esthetiek en gastvrijheid. We willen in elke zorgomgeving een welkom gevoel creëren. Het welzijn van de gebruiker en de tevredenheid van onze klanten komen bij elk ontwerp op de eerste plaats. Vanuit ons motto ‘Creating Hospitality’ bekijken we steeds het volledige plaatje – van het meubilair tot de inrichting.”

Zorgcentra moeten uitgroeien tot aantrekkelijke en gezellige ontmoetingsplaatsen, waar iedereen zich welkom voelt.

Meer dan zorgmeubilair, interieuradvies op maat

De basis is en blijft dat de bewoners behoefte hebben aan een goed bed, een functioneel nachtkastje, een gemakkelijke stoel, een geschikte tafel, een comfortabele zetel, …., maar de inrichting van zorgcentra gaat veel verder. “Het gaat over het creëren van een gezellige ruimte, waar de bewoners zich goed voelen, net als thuis. Een woonzorgcentrum heeft ook een bredere maatschappelijke functie, want voor de bewoners is het contact met familie, vrienden en vooral ook andere mensen heel belangrijk. Daarom moet een zorgomgeving een ideale plaats zijn, waar mensen van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten”, stelt de art director. “Het is onze uitdaging om de hedendaagse woonzorgcentra zo aantrekkelijk en uitnodigend te maken, dat naast die aanverwanten ook andere mensen van buitenaf naar het zorgcentrum trekken. Bijvoorbeeld om er koffie te drinken of te lunchen, kleine familiefeesten te organiseren en misschien zelfs te vergaderen of presentaties te geven. Als we daarin slagen, ontstaat een ongekende sociale interactie en worden misschien ook wat extra inkomsten voor de werking gegenereerd.”

Creating Hospitality – vanuit dit motto willen de specialisten van Moments Furniture een welkom gevoel
voor elk zorgproject creëren.

Studio M en Creating Hospitality

Studio M is het creative lab van Moments Furniture, dat bestaat uit interieurontwerpers en stylisten. In nauwe samenwerking met experts en zorgspecialisten uit de meest uiteenlopende domeinen werken zij dagelijks aan de ontwikkeling van zorgmeubilair en interieurconcepten. “Bij elk project starten we opnieuw van een leeg blad en luisteren we eerst naar de behoeften van de opdrachtgevers en visies van hun architecten. Daarna bekijken we hoe we het interieur op een zodanige manier kunnen vormgeven en inrichten, dat iedereen zich er welkom voelt. Niet alleen de bewoners zelf, maar ook het personeel en bezoekers van alle leeftijden”, licht De Rouck toe. “Naast hoogwaardig zorgmeubilair zoals stoelen, tafels, zetels, salontafels, kasten, relaxen, (zorg)bedden, nachttafels, kleerkasten en zelfs buitenmeubelen gaat het om een totaalconcept, waarbij elk detail moet kloppen. Dat uitnodigende gevoel moet niet alleen in een sfeervolle inrichting van een cafetaria of leefruimte tot zijn recht komen, het hele gebouw moet eenzelfde warmte uitstralen. Want alleen dan kunnen we in onze missie slagen om die plek te creëren waar iedereen elkaar kan ontmoeten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details