Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorgcentrum Het Uiterjoon realiseert eenhoge energiebesparing en comfortverbetering met decentraal klimaatsysteem
ClimaRad Ventura V1C units in de gemeenschappelijke ruimtes.

Zorgcentrum Het Uiterjoon realiseert eenhoge energiebesparing en comfortverbetering met decentraal klimaatsysteem

Op een steenworp afstand van het strand van Scheveningen ligt het gerenoveerde zorgcentrum van zorginstantie Respect voor kwalitatieve en hedendaagse zorg. ‘Het Uiterjoon’ bestaat uit vier gebouwen, gedeeltelijk een verpleeghuis voor ouderen met dementie en daarnaast appartementen voor senioren in de vrije huursector. Doel van de renovatie was comfortverbetering en het realiseren van energiebesparing. Alle ruimtes zijn voorzien van het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad: 246 stuks ClimaRad Vita H1C en 14 stuks Ventura V1C voor zowel ventilatie, verwarming als koeling en daarnaast B-Fans voor de afzuiging in de badkamer.

De ClimaRad Vita H1C: ventilatie, verwarming en koeling ineen.

“De keuze voor ons systeem was al gauw gemaakt door Wolf Dikken ­Adviseurs”, vertelt Jacco Rijnvis, Commercieel Manager bij ClimaRad. “Door de verlaagde plafonds was er weinig ruimte voor kanaalwerk, ons systeem bood dus uitkomst. Installateur DAEL Groep had daarnaast al goede ervaringen met ons systeem, de samenwerking verliep daardoor soepel en de uitvoering nagenoeg probleemloos. De ClimaRad Vita is toe te passen bij extra lage borstwering, dus zeer passend voor deze zorgkamers.” 

Naast vraaggestuurd ventileren op basis van CO2, luchtvochtigheid en temperatuur kunnen de warmteterugwinunits met hoge snelheid en individueel ruimtes verwarmen en koelen door middel van de ingebouwde convectoren. “Een comfortabele en gezonde leefomgeving is voor deze kwetsbare doelgroep zeer belangrijk. De toestellen zijn voorzien van Modbus Modules ten behoeve van het geïnstalleerde gebouwbeheersysteem, dat de gewenste kamertemperatuur op afstand kan regelen en eventuele bijzonderheden kan uitlezen. Op deze eenvoudige manier kan voldaan worden aan de individuele behoeftes van de bewoners en medewerkers, mede bij zeer hoge en lage temperaturen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details