Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorgflitsen

Zorgflitsen

B&R Bouwgroep in finale ‘Onderneming van het jaar 2015’

B&R Bouwgroep uit Arendonk is een van de vier bedrijven die is genomineerd voor de award ‘Onderneming van het Jaar 2015’. De vakjury van de Belgische verkiezing selecteert ieder jaar een bedrijf dat zich onderscheidt door haar resultaten en door inspirerend ondernemerschap, goed bestuur, een internationale visie en een duidelijk groeipotentieel.

De B&R bouwgroep is een snelgroeiend bouwbedrijf dat haar omzet in de laatste vijf jaar wist te verdubbelen; iets wat de jury van de ‘Onderneming van het Jaar-verkiezing’ niet is ontgaan. Ook het sterk innovatieve karakter van de firma speelde mee. B&R Bouwgroep beschouwt de nominatie als een enorme eer en een extra motivatie om verder te gaan op de ingeslagen weg. Op 20 oktober zal de vakjury de winnaar bekendmaken.
B&R Bouwgroep telt zo’n zeventien bedrijven, waaronder meerdere bouwbedrijven en enkele gespecialiseerde bedrijven in nichemarkten als elektriciteit, beton, sanitair en wegeninfrastructuur. Daarnaast vallen ondersteunende bedrijven op het gebied van bijvoorbeeld logistiek onder de holding.
De omzet bedroeg in 2014 zo’n 230 miljoen euro (geconsolideerd 215 miljoen euro). Momenteel telt de groep zo’n 600 werknemers.

Sam Daems, algemeen directeur B&R Bouwgroep, en Eddy Bruyninckx, afgevaardigd bestuurder
B&R Bouwgroep (beeld F Focus).


Topclass: ook voor maatwerk in los meubilair

Het Belgische bedrijf Topclass mag zich al zestien jaar specialist noemen in zit- en ligcomfort voor de zorgsector.

Topclass biedt niet alleen een breed scala aan producten van diverse aanbieders, maar heeft ook een grote keuze in zelf ontwikkelde producten. Daarnaast breidde het bedrijf haar aanbod vorig jaar uit met het bieden van maatwerk in los meubilair; banken, hockers met rug, bankstellen, et cetera. Hierdoor kan elke ruimte perfect worden aangepast op een specifieke doelgroep en kan een bepaald sfeerbeeld worden gerealiseerd.
De focus van Topclass ligt steeds op duurzame en betaalbare producten met een hoge mate van functionaliteit. Ook is er veel aandacht voor patiëntcomfort, veiligheid, ergonomisch werken, vormgeving en functionaliteit.
Topclass is dit jaar nog vertegenwoordigd op de EXPO 60+ in Nekkerhal en de Medica 2015 in Düsseldorf. Meer weten? Kijk op www.topclass-mechelen.be.


Seniorvriendelijk keurmerk

Het Eindhovense Catharina Ziekenhuis heeft op 7 september het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis in ontvangst mogen nemen. Dit keurmerk toont aan dat de zorg in het ziekenhuis is afgestemd op de wensen en behoeften van kwetsbare ouderen.

Geriater Judith Wilmer, die als vaste dokter betrokken is bij de tv-serie Krasse Knarren van Omroep Max, is trots op het keurmerk. “Dit keurmerk laat zien dat wij in het Catharina Ziekenhuis, maar ook na de opname thuis of in een verpleeghuis, de zorg afstemmen op de behoefte van de individuele oudere patiënt. We scoren op bijna alle onderdelen zeer goed.”
Het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis is een initiatief van de gezamenlijke ouderenbonden PCOB, NOOM, NVOG en Unie KBO. Het Catharina Ziekenhuis kreeg de prijs uitgereikt door Unie KBO-directeur Manon Vanderkaa.


Goelst: specialist in bedseparatie

Bedseparatie is een essentieel onderdeel van interieurinrichting in de zorg. Goelst heeft zich dit specialisme volledig eigen gemaakt. Al vele jaren is de separatierail van Goelst een klassieker in ziekenhuizen en overige zorginstellingen. De rails van Goelst staan voor kwaliteit, functionaliteit en flexibiliteit. Ze kunnen geheel aan de wensen van de klant en eisen van de situatie worden aangepast.

Separatierails zijn verkrijgbaar met handige accessoires, zoals een infuusrek, een infuushaak en een gordijnhouder. Uiteraard behoort ook elektrische bediening tot de mogelijkheden. Verder kunnen de rails worden voorzien van een Load Release Systeem (LRS). Dit unieke systeem, bedoeld voor instellingen en afdelingen waar sprake is van een verhoogd verhangingsrisico, zorgt ervoor dat de rail bij een kortstondige piekbelasting ontkoppelt.
Voor kinderafdelingen biedt Goelst gekleurde KidsRail. Zo kan separatierail zelfs bijdragen aan de sfeer van een ruimte.
Goelst is een totaalleverancier. Naast separatierails kunt u ook bij ons terecht voor doucherails, raamrails en schilderijrails.

SDB2708


Patiëntgericht bureau

TM Doc is een bureau uit de productlijn Gispen TM, dat speciaal is ontworpen voor artsen die regelmatig gesprekken voeren met patiënten in spreek- of onderzoekskamers.

Het grote bureaublad heeft een organische vorm, waardoor het meubel vriendelijk oogt. Het functionele design ondersteunt een gezonde werkhouding. TM Doc is optioneel uit te voeren met een flexibele beeldschermzwenkarm. Door het scherm te draaien, is de informatie op het beeldscherm snel en eenvoudig te delen met patiënten.
Andere voordelen zijn het feit dat het bureau in hoogte verstelbaar is, dat montage van een dubbel beeldscherm mogelijk is en dat het bureau weinig onderhoud vraagt en een lange levensduur heeft.
Het bureau is onder andere toegepast in het St. Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn en het HagaZiekenhuis in Den Haag.

Voor meer informatie: www.gispen.nl/zorg

Gispen_St_Antonius_Ziekenhuis_Leidsche_Rijn_43W1575

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details