Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorgtotaal 2015: veel aandacht voor bouw, projectinrichting en facilities

Zorgtotaal 2015: veel aandacht voor bouw, projectinrichting en facilities

Van 18 tot en met 20 maart vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de vakbeurs Zorgtotaal plaats, het grootste platform in de Benelux voor zorgprofessionals. Hier vindt u een compleet aanbod van de nieuwste producten, technieken en diensten voor de intramurale zorg en de thuiszorg. Bouw & Huisvesting, Projectintrichting & Meubilair en Facilities & Services vormen hierbij belangrijke onderdelen van het programma.

Naast een groot exposantenaanbod, is er een uitgebreid inhoudelijk programma vol lezingen, demonstraties en simulaties. Het is bovendien dé plek om te netwerken en te leren hoe andere bedrijven en instellingen probleemoplossend te werk gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld sessies bijwonen over energie-efficiënte ziekenhuizen en wordt er een model gepresenteerd dat mogelijk het welzijn van de patiënten kan voorspellen door te kijken naar ontwerpkeuzes van de patiëntenkamer. Maar er is nog veel meer te zien en te doen op de beursvloer, want op de beurs Zorgtotaal staat het complete spectrum van de zorg in de spotlights.

Langer zelfstandig met de juiste hulpmiddelen
Het huidige overheidsbeleid streeft ernaar om mensen nog langer zelfstandig thuis te laten wonen. Dit vereist de nodige aanpassingen in woningen. Zorgtotaal springt in op deze ontwikkeling met een breed aanbod aan slimme, ingenieuze en ergonomische innovaties. Van tilliften tot aangepast meubilair en kleine hulpmiddelen; alles om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten functioneren en klanten de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Beweeg mee met de decentralisatie
De kwaliteit van zorg wordt steeds belangrijker, met name in de context van de huidige decentralisatie en toenemende concurrentie tussen zorginstellingen. Hoe maakt u het onderscheid? Zorgtotaal biedt u niet alleen de helpende hand met een groot aanbod aan innovatieve (totaal)oplossingen, maar verschaft u ook inzicht in en kennis over bijvoorbeeld de overheveling van de AWBZ-zorg naar gemeenten. Wat zijn de gevolgen voor uw organisatie en u als professional? Hoe kunt u uw cliënt de best mogelijke zorg leveren, terwijl u zich blijft onderscheiden van de concurrentie? Praktische overwegingen als kostenbesparing en efficiëntie worden hierbij niet uit het oog verloren.

Zorg & ICT
Tegelijkertijd met Zorgtotaal vindt in de Jaarbeurs de vakbeurs Zorg & ICT plaats, hét kennisplatform voor mensgerichte zorginnovatie. Hier vindt u bijvoorbeeld de laatste toepassingen op het gebied van domotica, eHealth, en oplossingen gericht op infrastructuur en security. Met uw toegangsbadge voor Zorgtotaal heeft u tevens toegang tot Zorg & ICT.

Ga naar www.zorgtotaal.nl om u te registreren voor een gratis toegangsbadge voor Zorgtotaal en voor meer informatie.


 

Gordijnen verdienen Goelst

De hoogwaardige gordijnrailsystemen van Goelst zijn op veel plekken in de zorg terug te vinden. Goelst levert onder andere separatierails, doucherails, raamrails en schilderijrails van de hoogste kwaliteit aluminium.

Goelst denkt altijd mee vanuit specifieke behoeften in de zorg. Zo heeft het bedrijf inmiddels ook een speciale kinderlijn: KidsRail. Dit zijn rails in allerlei kleuren voor gebruik op kinderafdelingen.
Hospital Martini_Kids rail
Maatwerk is de kracht van Goelst; het vakmatig buigen van rails al jarenlang een echte specialiteit. Ook speciale opties en elektrische bediening behoren tot de mogelijkheden.

Kostenbesparing met ophangsystemen van STAS
Ophangsystemen in de zorg een overbodige luxe? Daar denkt STAS anders over. In zorginstellingen worden wanden volop gebruikt voor het ophangen van schilderijen, mededelingen, plattegronden, klokken, prikborden, kapstokken, tekeningen et cetera.

Met de multifunctionele ophangsystemen van STAS blijven wanden onbeschadigd, ongeacht het aantal keer dat wandobjecten worden verwisseld, verplaatst of vernieuwd. Ophangsystemen zijn bovendien gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Een relatief kleine investering resulteert daardoor in fikse kostenbesparing en sluit aan bij duurzaam gebouwbeheer.

Onze ervaren medewerkers vertellen u graag over de voordelen van STAS-producten in stand 09.D057 van de beurs Zorgtotaal te Utrecht.


Rolcontainers voor de zorg

Engels Logistiek BV levert een breed assortiment rolcontainers die in diverse kleuren uit voorraad leverbaar zijn. Daarnaast levert Engels, met name in de zorgsector, rolcontainers die specifiek op de wensen en eisen van de gebruiker en de branche zijn afgestemd. De levering van nieuwe rolcontainers aan het MUMC, voorheen het Academisch ziekenhuis Maastricht, is daar een voorbeeld van.

AZM-container2

Het intensieve gebruik van elektrotrekkers over binnen- en buitenterrein in combinatie met de eisen voor hygiëne- en arbeidsomstandigheden, is de aanleiding geweest voor het zoeken naar een robuuste weers- en wasbestendige, stille en lichtlopende container. Door goed te luisteren naar de wensen van het logistieke en verplegende personeel, is men in samenwerking met de technische dienst tot een ontwerp gekomen dat aan alle eisen voldoet.

Lage onderhoudskosten
Zo is de container bevestigd op een volledig gegalvaniseerd stalen frame, waar de kogelgelagerde, streeploze wielen en het trekstangsysteem aan zijn bevestigd. Op deze manier komen er tijdens het rijden geen (trek)krachten op de kunststof romp van de container, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. De lage onderhoudskosten leveren een forse kostenbesparing op en bovenal een beter visitekaartje voor het ziekenhuis.

Graag informeren wij u over de specificaties en mogelijkheden, zodat ook uw zorginstelling klaar is voor de toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details