Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorgvastgoed Dag 2022

Zorgvastgoed Dag 2022

Stapeling van ambities

De ambities stapelen zich op. De CO2-uitstoot moet op korte termijn fors worden teruggedrongen en binnen duurzaamheid wordt de lat hoog gelegd als het aankomt op circulariteit. Wellicht nog belangrijker is de aandacht voor eenzaamheid en wat we ‘positieve gezondheid’ zijn gaan noemen. De mens staat centraal in alles wat we doen. Ook in het ontwerp van nieuwe gebouwen. Alles draait om het zorgpersoneel, de bewoners en niet te vergeten: de bezoekers. En natuurlijk om de opgave in het zorgvastgoed om aan de toekomstige vraag te voldoen.

Oplossingen en inspiratie

Op vele fronten wordt nagedacht over oplossingen en gewerkt aan nieuwe manieren van denken om alles wat we belangrijk vinden mee te nemen in het zorgvastgoed. Zoals elk jaar legt IVVD een sterke focus op oplossingen en inspiratie. Het programma voor de Zorgvastgoed Dag is ook nu weer een rijk palet aan bijdragen geworden, vanuit zowel de zorgwereld zelf, als door betrokken partijen met de zorg en het zorgvastgoed.

Vernieuwde opzet van het programma

IVVD heeft de opzet van het programma van de achtste editie van de Zorgvastgoed Dag aangepast en nieuwe elementen ingebracht. In het plenaire programma zijn een tafeldebat en een interview opgenomen en in elk blok break-out sessies zit een workshop. In het gehele programma zit nog meer tijd om elkaar te ontmoeten en om bij te praten.

Wat gebeurt er plenair in het ochtendprogramma?

Onder leiding van dagvoorzitter Tom van ’t Hek trapt Willem Jan ­Hanegraaf van Rijnstate af met het ziekenhuis van de toekomst: vol met slimme techniek voor de beste zorg en volledig vrij van fossiele brandstoffen. Daarna vertellen Febo Emmelkamp, voorzitter RvB van De Westerkim, en Hans Voorberg van ICSzorg over hoe zij de gebruiker centraal zetten bij het bedenken en realiseren van zorghuisvesting. Na de pauze gaan Coen Koenders en Anneke Nijhoff van HevoFame, geïnspireerd door Machteld Huber, in op de architectuur van positieve gezondheid. Daarna is er een tafeldebat over ‘de opgave in het zorgvastgoed om aan de toekomstige vraag te voldoen’.

Wat gebeurt er plenair in het middagprogramma?

Na de break-out sessies kijken Gert Jan Veening, voorzitter RvB van Zorggroep Noordwest Veluwe en Michiel Wijnen van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed na vijf jaar terug op het Hart van Vathorst met als thema ‘Op weg naar een sociaal duurzame leefomgeving – best practices’. Roeland Brouns van ’s Heeren Loo kijkt daarna terug op de verduurzaming van de vastgoedportefeuille. Wat heeft men geleerd? En waar staat men nu?

Vervolgens komt de dynamische investeringskalender aan bod. Een bijdrage van Ruben Peeters van Royal HaskoningDHV waarin hij vragen stelt als ‘Welke uitdagingen zijn er komende jaren?’ en ‘Hoe nemen we vandaag de juiste beslissing?’ Voor de netwerkborrel interviewt Tom van ’t Hek landenmanager van Syntrus Achmea Daan Terrero over de ‘stapeling van ambities in relatie tot de ESG doelstellingen van een belegger’.

Persoonlijk programma met keuze uit break-out sessies

Er zijn twee series van drie break-out sessies en één workshop waaruit er steeds één kan worden gekozen. Zeer verschillende onderwerpen komen aan bod, wat maakt dat deelnemers aan het congres ook echt een keuze hebben. Een compleet overzicht van alle sessies vindt u op de website www.zorgvastgoeddag.nl

Elkaar weer gewoon ontmoeten

‘De voortekenen zijn gunstig dat we elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten, zonder rekening te hoeven houden met allerlei regels. Iedereen is er aan toe om collega’s in een ontspannen sfeer te ontmoeten en bij te praten tegen de achtergrond van een goed inhoudelijk programma, zoals men van ons gewend is.’

Wim Fieggen, directeur/partner van IVVD(Beeld: David Meulenbeld)

Locatie
De Zorgvastgoed Dag 2022 wordt op dinsdag 17 mei
georganiseerd in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. 
Deelname
Als deelnemer betaalt u € 425,- excl. btw wanneer u bij een zorginstelling of een andere publiek-maatschappelijke organisatie werkt. Deelnemers werkzaam bij overige organisaties betalen
€ 525,- excl. btw. 
Er zijn 6 PE-punten te verdienen. 

Inschrijven kan op www.zorgvastgoeddag.nl

De 8e editie van de Zorgvastgoed Dag

De Zorgvastgoed Dag wordt sinds 2015 elk jaar georganiseerd door het Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD).
Ook tijdens de hoogtijdagen van corona in 2020 en 2021 zag IVVD mogelijkheden om deze dag te organiseren, met inachtneming van alle coronamaatregelen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details