BRONDOOL
01:11
13-04-2018

Zuidwester is de tijd ver vooruit: Altijd veilig bij brand en geen hoge kosten meer voor sleutels!

Zorginstelling Zuidwester is een uitdagende opdrachtgever voor BRONDOOL en DOM. De bouwadviseurs hebben BRONDOOL voorgeschreven voor de cliëntenkamerdeuren en vluchtdeuren en DOM voor de toegangscontrole. Duurzaamheid en gemak zijn hierbij de sleutelwoorden. Kunnen we werken zonder sleutels voor cliënt en zorg? Waarom trekken we enerzijds bekabeling door de deur voor het slot en naast de deur weer bekabeling voor een paslezer? De oplossing is echt passend voor cliënt en zorg…

BRONDOOL/DOM ACCES LOCK®

Een CARELOCK® van BRONDOOL met de toegangscontrole ENIQ van DOM;

• De cliënt heeft maximale privacy.
• De zorg heeft controle door de LED-signaleringen.
• De cliënt en zorg kunnen openen en sluiten met een tag.
• De paslezer zit in het beslag en stuurt het slot direct aan.
• De installatie is aanmerkelijk goedkoper.
• De ENIQ software van DOM is heel duidelijk en gebruikersvriendelijk.

BRONDOOL

De cliëntenkamerdeuren, vluchtdeuren en alle gecontroleerde deuren zijn met passende oplossingen uitgevoerd. De sloten zijn sterk en openen altijd bij brand. De ingebouwde paslezers met LED bieden overzicht voor de zorg en de ENIQ knopcilinders geven het personeel van Zuidwester controle over de toegang van de ruimten in de 6 woongebouwen en dagbesteding. Alles is eenvoudig uit te breiden en de afstemming is echt uniek. ‘Deze toepassing is echt uniek en de werking is praktisch’, zo geeft men van de zorg aan. ‘Daarnaast hebben we door de signaleringen [LED] een prima overzicht’.

De doelstelling is om de cliënt en zorg te ontlasten en te zorgen dat iedereen zich vrij kan bewegen, binnen de mogelijkheden van de cliënt. Door met elkaar vanaf de tekening tot aan de implementatie samen te werken, is het project op een hoog niveau afgewerkt. Alles is mooi op elkaar afgestemd en Zuidwester kan met deze oplossing de komende jaren weer vooruit. Uiteraard is alles op andere woongebouwen uit te breiden en de losse producten zijn van een kwaliteitsniveau passend bij een dergelijke cliënt. DOM en BRONDOOL hebben met trots deze unieke oplossingen mogen maken en zijn nauw in contact met Zuidwester om deze samenstelling goed te volgen. Het onderhoud is ook door de merken geborgd!

Tekst en beeld: Brondool

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

Catharina ZiekenhuisDineke Beereboom