Maria Ter Ruste
02:46
11-04-2019

Zwevezele | Maria Ter Ruste

WZC Maria Ter Ruste Zwevezele past perfect in de landelijke context

Kleinschalige huiselijkheid biedt bewoners een vertrouwde omgeving

De mensgerichte zorgvisie in het nieuwe Woonzorgcentrum Maria Ter Ruste in Zwevezele vertaalt zich in een hedendaagse en huiselijke vormgeving. “Door ons principe van kleinschalig genormaliseerd bouwen voelen de bewoners zich thuis.”, vertelt bouwmanager Francis Fraeyman.

Het woonzorgcentrum is opgetrokken uit baksteen, helemaal op maat van de landelijke omgeving. De vervangingsnieuwbouw telt drie lagen, met telkens twee keer vijftien kamers voor mensen die zware zorg nodig hebben. Dat brengt het aantal individuele kamers op negentig. Per leefgroep zijn er een eetplaats en

Tekst: Michel Vanden Heede
Beeld: Michel Vanden Heede
FEITEN EN CIJFERS

Een echt thuisgevoel
Haelvoet leverde voor het nieuwbouwproject WZC Maria Ter Ruste van woonzorggroep Gastvrij Omgeven een compleet en perfect op elkaar afgestemd gamma zorgmeubilair voor zowel kamers als leefruimtes.

Om de omgeving te verzachten en te ontzorgen, koos woonzorggroep GVO directeur WZC Wim Velghe samen met de interieuradviseurs van Haelvoet en architectenbureau VK voor een weloverwogen kleuren- en stoffenpalet. De zetels en stoelen in stoflook hebben een zachte uitstraling en zijn eenvoudig te reinigen. Het zachte groen van de stoffering en de donkere beitskleur van het hout bevorderen de onderlinge eenheid en hebben bovendien een rustgevend effect. Door eigen ontwikkeling en productie biedt Haelvoet de mogelijkheid om beitskleuren, laminaten en stoffering volledig op elkaar af te stemmen.   

Na een bezoek van de klant aan de Haelvoet toonzaal in Ingelmunster vielen alle puzzelstukjes samen. Producten en materialen werden uitgetest, vergeleken en ook de ontwikkeling en productie kon er van dichtbij ervaren worden. De keuze voor de Fero relaxzetel past perfect in de mensgerichte zorgvisie van GVO, met ruime aandacht voor kleinschalige huiselijkheid en een vertrouwde omgeving. Zowel de gemeenschappelijke belangen als de individuele noden van gebruikers en personeel komen hierin aan bod, en dit door de inbreng van kinesitherapeute Inge Willaert. “Dankzij een respectvolle en professionele samenwerking is een schitterend resultaat neergezet waar zowel de patiënten als het verplegend personeel van het WZC Maria Ter Ruste nog lang kunnen van genieten.”, aldus projectmanager Charlotte Keerman.

Haelvoet voorziet reeds meer dan 85 jaar zorginstellingen van designvol en comfortabel zorgmeubilair. Met meer dan 200 medewerkers wordt dagelijks gewerkt aan nieuwe, ergonomische oplossingen voor onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen, assistentieflats en zelfs voor thuis, met het merk Hidden. 

Bouwen aan de Zorg partners

De Leijen ZuidLCRC