Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Terug naar overzicht

E. van Wingen

 E. VAN WINGEN NV (sinds 1958) levert energieoplossingen met interne verbrandingsmotoren. Alles draait er rond energie en energie-efficiëntie, vaak gecombineerd in prestigieuze projecten waar zowel noodstroomvoeding, warmtekrachtkoppeling en de overkoepelende energiesturing door EVW worden geleverd. 

EVW heeft een sterk uitgebouwde engineering-afdeling en het team bouwt en installeert de aggregaten zelf (onze montageteams werken volgens strikte veiligheidsnormen en zijn VCA** gecertificeerd), waarna aan de klant een servicepartnership van vele jaren wordt verzekerd.

Onze producten zijn aanwezig in alle sectoren: verzorgingsinstellingen, tuinbouw, industrie, spoor, datacentra, telecommunicatie, kantoorgebouwen, afvalverwerking, distributie, onderwijs, KMO’s, enz. De toepassingen vertalen zich in twee pijlers: noodstroomaggregaten en energietoepassingen, telkens met nadruk op engineering als basis voor de oplossing. Met de warmtekrachtkoppelingen en elektriciteitscentrales op aardgas of biomassa beantwoordt EVW aan de vraag naar maximale energie-efficiëntie.

Warmtekrachtkoppelingen vanaf 250 kWe bouwt EVW al sinds 1992. Vanaf 2010 kwam daar de Mini-WKK vanaf 9 kWe bij, onmiddellijk inzetbaar en eenvoudig te beheren, ook via een mobiel platform. Het Mini-WKK gamma werd inmiddels uitgebreid tot 75 kWe. De brandstoffen zijn aardgas of gasvormige of vloeibare biomassa.

EVW volgt een standvastige koers, denkt vooruit en focust op kwaliteit en klant-tevredenheid. Niet enkel volgens de ISO9001 norm, maar ook met de overtuiging om innovatief en met maatschappelijke verantwoordelijkheid te ondernemen. Voor dit beleid behaalde EVW (als een van de eerste Vlaamse bedrijven) het SR10 IQNet certificaat gebaseerd op ISO26000 rond Corporate Social Responsibility. 

Met motorenfabrikant Perkins sloot EVW een Partnership, gebaseerd op onze ongeëvenaarde productkennis, feilloze klantenondersteuning en professionele servicemogelijkheden.

De klant van vandaag verwacht een totaaloplossing. Bij het uitgebreide standaardgamma zijn talloze opties voorzien die de gebruiker het product verzekeren dat op zijn maat is gesneden, belangrijk bij kritische toepassingen. De afdeling engineering staat in voor de totale projectopvolging. Het in-house ontwerp (3D) omvat zowel de inplanting van de installatie als de schema’s voor bedienings- en vermogenborden, al of niet voor parallelwerking. De

combinatie van een industriële PLC met een web panel als MMI (Man Machine Interface) opent mogelijkheden voor online monitoring, trendanalyse, energiesturing, afstandsbeheer (web based HMI concept), enz.

Innovatie is een constante bij EVW en gaat van nieuwe software en supervisieplatformen tot alternatieve brandstoffen en integratie in de toekomstige smart grids. Hiervoor wordt samengewerkt met kennisinstellingen en innovatieplatformen.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Energiesturing Adres Industrieterrein Durmakker 27
9940 Evergem
België
Telefoonnummer +32 (0)9 2530800 E-mailadres [email protected] Website vanwingen.be

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details