Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

ZNA Cadix

Uitgietbakken met contactloze spoeling

Hygiëne en gebruiksgemak in ZNA Cadix

KWC uit Aalst verdeelt sanitair, kranen, water- en reinigingssystemen. Voor ZNA Cadix ontwikkelde zij uitgietbakken met een automatische, elektronisch gestuurde spoeling: een primeur in de markt.

Slophopper met automatische spoeling

Sinds 2019 is KWC de vaste leverancier van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen voor slop­hoppers. Dat zijn uitgietbakken die op de dienst Intensieve Zorgen worden gebruikt om bedpannen en urinalen leeg te maken. Uitgietbakken met een manuele spoeling zijn al langer verkrijgbaar op de markt. Om nog hygiënischer te kunnen werken en de kans op besmetting van het personeel te verkleinen, ontwikkelde KWC speciaal voor ZNA een slophopper met een geautomatiseerde spoeling. De slophopper kreeg een deksel en een op maat gemaakte onderkast. De spoelingen gebeuren vanzelf als het deksel dicht is.

In samenwerking met verplegend personeel

Ann De Swaef, accountmanager bij KWC België: “Het mooie aan dit project is dat we door de samenwerking met het verplegend personeel de perfecte versie van de uitgietbak ontwikkelden voor ziekenhuistoepassingen. We vertrokken van een prototype en pasten dat verder aan. Zo maken we nu in de laatste fase het deksel nog lichter om de scharnieren minder te belasten. Het beslag gaat zo veel langer mee. De kleine aanpassingen maken bovendien een groot verschil voor het gebruiksgemak. KWC is het enige bedrijf dat zo’n slophopper met een handenvrije, elektronisch gestuurde spoeling aanbiedt.”

Sanitair, reiniging en waterbeheer

De Zwitserse KWC-groep verdeelt sanitair, kranen en water- en sturingssystemen van KWC, Aquarotter GmbH, Dart Valley Systems en DEKO. Van kranen en wastafels over was-, droog- en desinfectiemachines tot spoelsystemen voor urinoirs voor zowel professioneel als privégebruik.   

Lees gehele artikel

Uitgietbakken met contactloze spoeling

1.600 nieuwe ziekenhuisbedden voor ZNA

Breed gamma productenvoor het ZNA Cadix ziekenhuis

Leefkwaliteit voor zorgvragers en -verleners

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details