In KOERS vond ze de juiste partner. Het bouwbedrijf, dat zorgvastgoed als één van de speerpuntsectoren heeft, werd ingeschakeld om de renovatie van de 41 sanitaire eenheden vorm te geven en uit te voeren.
“Uitgaande van het Programma van Eisen van de nieuwbouwplannen hebben we gekeken waar we bezuinigingen konden realiseren. Doordat we zo vroeg aan tafel zaten, konden we meedenken over hoe we de renovatie sneller, beter, slimmer, functioneler en vooral binnen budget konden realiseren”, vertelt teammanager Ton Krijgsman, die verantwoordelijk is voor de realisatie van het project.
Vanwege de kwetsbare bewoners golden er strenge eisen qua routing, opslag van bouwmaterialen en het omgaan met hygiëne. De verbouwing moest zo stofvrij mogelijk en met zo min mogelijk transporten plaatsvinden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zijn dagelijks zes tot acht badkamers onder handen genomen, op verschillende afdelingen verspreid over drie verdiepingen. “Intensief plannen, goed luisteren naar de wensen van de opdrachtgever én het doen landen op de werkvloer vormen hier de sleutel tot succes”, zegt Krijgsman.
Met zeven vestigingen en een jaaromzet van circa 50 miljoen is KOERS uitgegroeid tot een bouwbedrijf van formaat. De drie divisies Bouw, Technologie en Ontwikkeling werken gezamenlijk aan ‘innovatieve oplossingen die zorgen voor betere gebouwen.’