Magazines / Nr 01 2019

Nr 01 2019

Interieur en buitenomgeving dragen bij aan kwaliteit van leven

In een vertrouwde omgeving wonen, veilig en met alle comfort, service en zorg die nodig is. Dát is de nieuwe ambitie van veel verpleeg- of zorginstellingen. Bij woonstichting SSW wordt zorgwonen daarom doelgroepwonen. Bij het AZ Sint-Blasius komt de huiselijke sfeer, in het nieuwe revalidatiecentrum en de palliatieve eenheid, het patiëntenwelzijn ten goede. Mens- en gebruiksvriendelijk design in combinatie met hoogwaardige materialen, kan prima toegepast worden in een omgeving waar strenge eisen gelden.

Dat het belangrijk is aan te sluiten bij de doelgroep, zien we bij het Laurentius
Ziekenhuis in Roermond. Weliswaar is daar geen sprake van permanente bewoning, maar is het wél van belang een bezoek aan het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Angstreductie, afleiding en ontspanning is het drieledige doel geweest van de recente metamorfose op de kinderafdeling.
In deze editie ook aandacht voor het acute cluster van het Maastricht UMC+, dat eind januari in gebruik werd genomen. En wat dacht u van het mooie initiatief van Bert Niclaes: het Toontjeshuis. Het biedt aangepaste woonvormen met zorg voor volwassenen met een beperking. De nieuwe vloer van nora systems, voor het eerst gepresenteerd op de BAU 2019, komt aan bod. En over beurzen gesproken: op 2, 3 en 4 april vindt in Kortrijk Xpo de INFOPOL | XPO112 plaats. Dé vakbeurs voor de uitrusting van politie-,
bewakings- en veiligheidsdiensten, urgentiediensten en rampenbestrijding. Van 12 t/m 15 maart vindt de Zorgtotaal beurs plaats in Utrecht, dé vakbeurs
met hart en ziel voor de zorg. Veel aandacht is er voor facilitymanagement en de inrichting van een gebouw, omdat die een belangrijke rol spelen voor patiënt/cliënt.

In ons themakatern over Special OK en Cleanrooms presenteren diverse specialisten hun nieuwste innovatieve producten. Daarnaast besteden we aandacht aan het OK-complex en MRI-centrum van het Flevoziekenhuis. In het AZ Klina is een ‘hybride’ operatiekamer gebouwd, en we kijken naar het state-of-the-art OK-complex van het Amphia Ziekenhuis. Ook leggen we uit waarom adiabatische bevochtigen uitermate geschikt is voor operatie­kamers én vertellen we u over de digitale beeldroutering en schakelbare beeldregie in het Erasmus MC in Rotterdam.

Tot slot informeer ik u graag dat in dit magazine ‘nieuwe stijl’, we de verbintenis tussen print en online nog groter maken. Op de ‘ZORGPARTNERpagina’s’ achterin het magazine, wordt elke ‘Partner’ daarom nog maar één keer vermeld. Door de toegevoegde QR-code te scannen, komt u op de online bedrijvenindex terecht, waar u direct gebruik kunt maken van de uitgebreide zoekfunctionaliteiten.

Ik wens u weer veel leesplezier!

Susan Peek

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een:

badz6-2018