Magazines / Nr 04 2018

Nr 04 2018

Op naar de volgende 100 edities!

Voor u ligt alweer het honderdste nummer van Bouwen aan de Zorg. Een vakblad dat niet alleen de invoering van het nieuwe verzekeringsstelsel meemaakte, maar ook het traditionele verzorgingshuis zag verdwijnen en de verpleegafdelingen van ziekenhuizen fors zag krimpen. In de afgelopen acht- tien jaar hebben we tal van zorgontwikkelingen én vooraanstaande projecten voor u verzameld en beschreven. Herinnert u zich de artikelen over het Bernhoven ziekenhuis in Uden, het Martini Zieken- huis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, AZ Jan Palfijn in Gent, AZ Maria Middelares in Gent, Erasmus MC in Rotterdam en AZ Alma in Eeklo nog?

Zoals u van ons gewend bent, hebben we ook in deze uitgave weer een aantal mooie projecten voor u verzameld. Zoals de bouw van viersterren zorghotel en behandelcentrum Domstate in Utrecht, waar gasten met een indicatie voor Eerstelijns verblijf (Elv) of Geriatrische revalidatiezorg (Grz) kunnen verblijven. Naast 84 kamers zijn in het gebouw een logopedieruimte, ergotherapie en fysiotherapie ondergebracht, alsmede volledige restauratievoorzieningen en zelfs een congreszaal. Een ‘healing environment’, hoge kwaliteit, duurzaamheid, hygiëne en comfort, evenals een hoog betrouwbaar- heidsniveau van de installaties stonden hierbij centraal.

Ook de moeite waard is het artikel over UZ Leuven, dat met een ambulant centrum een nieuwe flow aan patiënt en arts geeft. Deze nieuwbouw van 18.000 m2 en 5 verdiepingen breidt de polikliniek aanzienlijk uit, waardoor de consultatiediensten die voorheen verdeeld waren over verschillende campussen, voortaan op één campus kunnen worden samengebracht. Efficiëntie en een vlotte werking zijn de codewoorden in het project. Maximale daglichttoetreding, een comfortabele en huiselijke sfeer en een optimale Patient Guidance zorgen dat medewerkers en patiënten zich snel prettig voelen in het gebouw.

Het creëren van een comfortabele en huiselijke sfeer stond ook centraal bij de bouw van het gloednieuwe ‘Geboortecentrum’ van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, waarin niet alleen aan moeder en kind, maar ook aan de vader en eventuele broertjes en zusjes is gedacht. Voor hen is een harmonieuze nieuwbouw met luxe, sfeervolle suites met veel kastruimte ontwikkeld. Achter deze kastdeuren schuilt alle techniek die nodig is om optimale zorg aan moeder en kind te bieden. Daarbij is werkelijk niets aan het toeval overgelaten.

Naast bovengenoemde projecten besteden we in deze jubileumuitgave aandacht aan o.a. woonzorg- centrum Keiheuvel in Balen, woonzorgcentrum Annuntiaten in Heverlee en het nieuwe paviljoen voor kinder- en jeugdpsychiatrie in AZ Sint-Lucas in Brugge. Daarnaast brengen diverse vaste adverteerders hun bedrijf én producten onder de aandacht. Van vloerbedekkingen tot en met wandbeschermingen en van zorgmeubilair tot en met luchtverdeeltechnieken.

Ik wens u weer veel leesplezier!

Lieke van Zuilekom

 

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: