In een hotelkamersfeer, zoals gedacht voor het nieuwe Bravis MKC, past een huiselijke inrichting. Verschuren Interieurbouw ontwikkelde en leverde het volledige interieurconcept.
Een essentieel en gezichtsbepalend element in de suites is de bedachterwand. Hierin is op een fraaie manier alle medische apparatuur weggewerkt. “Neem het reanimatiekabinet. Normaal gesproken zijn dat trolleys, hier hebben we een meubel ontwikkeld dat verdwijnt in de wand”, vertelt projectmanager Theo Evers. De wanden zijn volledig prefab geproduceerd. “De techniek zoals we die samen met Cofely hebben gemaakt, was complex. Als we dat op het werk hadden moeten maken, had het niet in het tijdspad gepast.”
Slimme oplossingen
De interieurbouwer bedacht samen met de opdrachtgever en architect meer slimme interieuroplossingen. “In elke suite is een vrolijk gekleurde klapbank geplaatst waar het bezoek kan zitten. De bank kan ook als bed fungeren en wanneer een arts ruimte nodig heeft, wordt deze opgeklapt.” Een noviteit is de in hoogte verstelbare commode met een geïntegreerd babybadje. Holly Verschuren: “Het is prettig werken doordat het gemakkelijk in hoogte verstelbaar is, maar vooral ook mooi om te zien door de ronde vormen en de naadloze verwerking.” Verschuren Interieurbouw heeft in de nieuwbouw ook de tweede verdieping ingericht en zal worden betrokken bij de inrichting van de nieuwe kinderafdeling.
Voor de locatie in Roosendaal ontwikkelde Verschuren de inrichting van het scopiecentrum en de intensive care. Onderzoekskamers, de apotheek en alle bewakingsunits zijn voorzien van een strakke en moderne inrichting. “Heel anders dan het MKC in Bergen op Zoom, maar het is ook voor een andere patiënt bedoeld”, vertelt Holly Verschuren.
Meer overzicht
Voor de intensive care ontwikkelde Verschuren een unieke vrijstaande patiëntenmeubel. “Normaal gesproken is de medische techniek verwerkt in de achterwand. Hier hebben we deze ondergebracht in een zuil. Reden daarvoor is de keuze van de opdrachtgever voor een open structuur van de afdeling met lage wandjes. Dit zorgt voor meer overzicht, wat ten goede komt aan de kwaliteit van de intensieve zorg.” Ook hier is de interieurbouwer nog niet klaar met het werk. “We gaan nog diverse uitbreidingen realiseren”, vertelt Theo Evers.