Cleanroom Combination Group realiseert hoogwaardige geconditioneerde ruimtes en maakt daarbij gebruik van zeer uiteenlopende wand- en plafondsystemen. Ieder project heeft specifieke behoeftes en uitdagingen en tijdens het VO- en DO-traject wordt de materialisatie van de OK’s, cleanrooms of BSL3 ruimtes bepaald.
Soms is de materialisatie of detaillering dermate vernieuwend dat al in een vroeg stadium, in samenspraak met de klant, besloten wordt om een ‘mock-up’ te bouwen. In de meeste gevallen wordt dit op locatie in Bergeijk gerealiseerd, waar inmiddels een soort van showroom is ontstaan met mock-ups in uiteenlopende uitvoeringen. Een mock-up zorgt ervoor dat de klantvraag en het eindresultaat goed op elkaar aansluiten, omdat het resultaat al voor de start van een project kan worden beoordeeld.
De eerste mock-up is gebouwd als proefopstelling voor de BSL 3/3+ faciliteit van het Erasmus MC. Hier zijn uitgebreide druk- en luchtdichtheidstesten op uitgevoerd. De materialisatie bestond uit Trespa wand- en plafondafwerking en een Epoxy vloercoating. Alle materialisaties en inbouwdetails zijn kwalitatief beoordeeld en door de gebruikers akkoord bevonden. De faciliteit in Rotterdam is geheel in overeenstemming met de proefopstelling gerealiseerd en naar volle tevredenheid opgeleverd, mede doordat de gebruikers precies wisten wat ze zouden krijgen.
Daarna is, met ESF-subsidie (Europees Sociaal Fonds) een innovatief metalen wand- en plafondsysteem ontwikkeld dat geheel demontabel is. Ook bij dit systeem worden alle ‘inbouwelementen’ zoals spiegels, deur- en raamkozijn, doorgeefkast, ronde hoeken en vloeraansluitingen vlak in de wanden gemonteerd.
Het laatste mock-up-project betreft een proefopstelling voor het OK-complex van het OLVG Amsterdam en UMC Groningen. Vanuit de expertise die CCG heeft opgebouwd, is er een geheel nieuw solid surface OK wandsysteem ontwikkeld. Solid surface is een inert, door en door gekleurd niet poreus product. Het materiaal is volledig homogeen en heeft een warme, hoogwaardige uitstraling. De solid surface panelen kunnen thermisch gevormd worden waardoor ronde overgangen, zoals in de hoeken en rondom kozijnen, gerealiseerd kunnen worden. Alle delen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor de OK optimaal schoon te houden is. De techniek alsook de werknissen, kasten en stopcontacten zijn vlak in de wand geïntegreerd. Een groot voordeel van het product is ook dat eventuele beschadigingen eenvoudig en onzichtbaar te herstellen zijn. Hierdoor behoudt de OK jarenlang zijn kwaliteit en uitstraling.
Het OLVG Oost Amsterdam heeft met dit nieuwe wandsysteem in hybride OK1 een primeur in Nederland en ook de volgende
6 OK’s zullen in solid surface worden uitgevoerd. Voor het nieuwe OK-complex van UMC Groningen is recent voor de 2 Hybride OK’s, 4 generieke OK’s, 2 angioruimtes en 1 CT-ruimte ook gekozen voor dit innovatieve systeem.