Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Aanrakingsloze bediening voor de zorg: Hygiënisch, comfortabel en veilig
‘Deuren gaan automatisch voor u open’.

Aanrakingsloze bediening voor de zorg: Hygiënisch, comfortabel en veilig

Hygiene, veiligheid en comfort zijn de belangrijkste steekwoorden als het gaat om toegangstechniek in de zorg. Aanrakingsloos openen bedient al deze aspecten optimaal. De zorgsector kan al bijna niet meer zonder ‘touchless’ bediening. dormakaba heeft een groot assortiment producten op dit gebied, dat loopt van de hoofdentree van een ziekenhuis en via de automatische deuren van de wachtruimten en operatiekamers tot de toiletten. Maar er is meer…

Over het hele traject beperkt de toegangstechniek op efficiënte wijze elke bron van besmetting door aanraking.

Aanrakingsvrije toegang is cruciaal bij zorginstellingen waar continu gestreefd wordt naar een hoog niveau van hygiëne. Het bereikt tegelijkertijd dat bezoekers zich welkom voelen: ‘de deuren gaan automatisch voor u open’. Het biedt dus comfort en veiligheid. dormakaba heeft ruime ervaring in het automatiseren en beveiligen van toegangen, vanaf de slagboom op het terrein tot de toegang tot kritische gebieden zoals een IC-afdeling. 

Bezoekers

Het begint altijd bij de hoofdentree, die bezoekers comfortabel en snel toegang moet verlenen. Dat gebeurt optimaal met een automatisch aangedreven carrouseldeur of schuifdeur, die worden aangestuurd door sensoren. Bezoekers en personeel kunnen zich verder verplaatsen naar de wachtkamers, kantines en andere openbare ruimtes. Dat kan ongehinderd via automatische schuif- of vouwdeuren in combinatie met bewegingssensoren boven de deur. Ook de routes naar de toiletgroepen verlopen aanrakingsvrij via de geautomatiseerde toegangsdeuren en de toepassing van aanrakingsvrije sensoren (CleanSwitch). Over het hele traject beperkt de toegangstechniek op efficiënte wijze elke bron van besmetting door aanraking.

Personeel

Medewerkers van ziekenhuizen en zorginstellingen worden op een vergelijkbare manier ontlast. Zo gaan de met bewegingssensor uitgevoerde verkeersdeuren van dormakaba op het juiste moment open bij een beddentransport of een rollator. De deur zal tijdig openen en afhankelijk van de doorloopsnelheid pas dichtgaan als de persoon of het bed niet meer tussen de deur aanwezig is. Om verkeer tussen keuken en balie, waar soms veel bewegingen zijn, soepel en hygiënisch te laten verlopen, kan een automatische deur door een voetschakelaar worden bediend. Toegang tot een geautoriseerde ruimte of beschermde afdeling kan door het personeel aangestuurd worden met een smartphone of RFID. Dit is ook toepasbaar op bijvoorbeeld lockers.

Bewoners

Ten slotte is de toegangscontrole voor bewoners en personeel van een zorginstelling uitstekend in te richten en te automatiseren via deurautomaten of een contactloze RFID pas, handzender of smartphone. Zo heeft iedereen toegang tot de eigen, individuele woning en alle andere ruimtes waar men toe gerechtigd is. Hygiënisch, comfortabel en veilig.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details