Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
IN MEMORIAM. Marc Sourbron: afscheid van een goede architectuurfotograaf, maar vooral van een warme en joviale persoon

IN MEMORIAM. Marc Sourbron: afscheid van een goede architectuurfotograaf, maar vooral van een warme en joviale persoon

Met grote verslagenheid moeten we afscheid nemen van Marc Sourbron, bekend architectuurfotograaf en fotograaf van Bouwen aan de Zorg in België en Nederland.

Marc maakte sinds medio 2005 regelmatig foto’s voor Bouwen aan de Zorg. Zowel van de nieuwbouw van ziekenhuizen in België en Nederland als van de bouw/inrichting van rusthuizen en assistentiewoningen. Marc overleed op 20 april op 61-jarige leeftijd na een korte maar hevige ziekte. Hij was een heel bekwame architectuurfotograaf maar bovenal een bijzonder joviale en warme persoonlijkheid. 

Dat Marc een echte vakman was, blijkt uit de Archifocus-award die hij in 2015 won; een award specifiek voor architectuurfotografen. Marc kreeg de eerste prijs voor zijn reeks foto’s van de brug van Vroenhoven.

Als geen ander stelde Marc zich flexibel, constructief en klantvriendelijk op. Hij maakte er bijvoorbeeld nooit een punt van als hij nog eens terug ter plaatse moest gaan als het weer niet meezat of als er bepaalde invalshoeken of details van een reportage ontbraken. Marc was pas tevreden als wij en de klant ook tevreden waren.

Bouwen aan de Zorg wenst zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details