Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Actieve rol voor zorgbedden en -matrassen
Het TotaalKamerConcept met bed, nachtkastje, kledingkast, tafel, stoel en fauteuil. Alles afgestemd op de wens van de cliënt.

Actieve rol voor zorgbedden en -matrassen

Totaal-ligconcept en ondersteunende oplossingen van groot belang bij kwaliteit van zorg

Goede zorg is een ervaring. De kwaliteit wordt voor een groot deel bepaald door de relatie tussen zorgverlener en cliënt. Het gebruik van hulpmiddelen is daarbij echter onmisbaar. Het Duitse FMB care levert al meer dan 24 jaar hoogwaardige zorgbedden en -matrassen in Nederland. Om de karrevracht aan kennis en ervaring direct te delen met de Nederlandse markt, is er sinds 2020 een Nederlandse dochteronderneming.

De verbeterde zijbescherming. Solid Up is zeer stabiel en fraai in aanzicht.

Commercieel directeur Marcel Keuker werkt vanuit de showroom in Tiel samen met zijn team aan het vergroten van onder meer de naamsbekendheid van FMB care in ons land. “Door de tussenkomst van dealers en andere inkooporganisaties was er minder directe verbondenheid tussen producent en afnemer”, begint hij. “Op deze manier willen we de markt beter bedienen, zowel de dealer als de eindafnemer.” Een leuke maar pittige uitdaging, vond Keuker. “Het is een lange termijn markt. Je moet kleine successen zien te realiseren om op eigen benen te kunnen staan.” Dat lijkt gelukt; de afgelopen drie jaar leverde FMB care ongeveer 2.900 bedden in Nederland. Dat biedt voor de toekomst ook vervolgopdrachten en extra mogelijkheden qua productoplossingen in de breedte.

Het pand in Tiel beschikt over een ruime showroom, waarin de diverse mogelijkheden worden getoond.

TotaalKamerConcept

Naast de showroom is er ook een magazijn van 110 vierkante meter met oplossingen op voorraad. “Zo kunnen we snel schakelen en goed inspelen op de zorgvraag die onze klant heeft”, verklaart Keuker. FMB care biedt behalve zorgbedden ook het TotaalKamerConcept (TKC) legt hij uit: “We zijn in staat om een cliëntkamer volledig naar wens in te richten. We bieden naast diverse bedden, variërend van een standaard basis zorgbed over een intensief zorgbed tot een hoog-laag intramuraal bed, ook bijpassende nachtkastjes, kledingkasten, tafels, stoelen, dressoirs en een hele mooie lijn aan Care relaxfauteuils. We kunnen een compleet ingerichte kamer leveren. Dat biedt voordelen, bijvoorbeeld als het gaat om het herinrichten van kamers. We adviseren, produceren en leveren én kunnen zorgen voor het installeren, inclusief kosteloze afvoer van het verpakkingsmateriaal en in overleg de oudere producten. Tot slot bieden we desgewenst ook nog service en onderhoud; completer kunnen we het niet maken.”

Marcel Keuker, commercieel directeur van FMB care.

Vernieuwing

Of toch wel? Want de markt is voortdurend in beweging. FMB care lanceert op dit moment een belangrijk nieuw product: de Solid UP.  Een verbeterde zijbescherming die zeer stabiel is, maar ook makkelijker in gebruik en fraai in aanzicht. De Solid UP kan een enorme ondersteuning bieden bij het in en uit bed komen, net als bij het bieden van de zijligging. Een mooie stap naar de ideale oplossing voor zowel zorgvrager als zorgverlener. “Goede zorg wordt steeds intensiever”, vertelt Keuker. “Er is behoefte aan functionele zorghulpmiddelen of totaalconcepten. Daar richten wij ons op. We willen de zorgvrager en zorgverlener volledige ondersteuning bieden.” Met dat in gedachten draagt FMB care ook bij aan het creëren van een rustige omgeving. De fase van intensieve zorg wordt zo aangenaam mogelijk gemaakt, zowel voor de zorgvrager als zorgverlener. “We inventariseren wat er nodig is en bieden een passende oplossing. Ook als dat voor slechts één klant is. Want ook die oplossing kan iets bieden in de breedte naar andere klanten. Zo blijf je scherp en blijf je je ontwikkelen. Alleen zo kun je de kwaliteit van zorg verbeteren.”

Meer informatie over het brede aanbod van zorgbedden en (zorg)matrassen, het ­TotaalKamerConcept en de voordelen van de vernieuwde Solid UP is verkrijgbaar via FMB care Nederland.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details