Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bevorderen en bewaken van samenwerking en transparantie

Bevorderen en bewaken van samenwerking en transparantie

Het bevorderen en bewaken van samenwerking en transparantie, dat zijn bij het project Ziekenhuisapotheek Rijnstate de kerntaken geweest van Altavilla, specialist in bouwmanagement en brandveiligheidsadvies. Voor de aannemerscombinatie ClimaTech en Hoppenbrouwers vervulde Altavilla de regisseursrol als alliantiemanager.

Binnen de zorg is Altavilla een bekende naam. “Voor een vijftiental ziekenhuizen is Altavilla inmiddels een vaste relatie”, zo vertelt Roland Simons, senior projectmanager en mede-eigenaar van Altavilla. Rond het einde van 2017 startten de gesprekken over de nieuwbouw van Ziekenhuisapotheek Rijnstate. De opdrachtgever koos ervoor om in meerdere dialoogsessies het beste team te leren kennen. Geen selectie op basis van louter papier en cijfers, maar ook op basis van persoonlijke aansluiting.

Eerder opgeleverd

Het ontwerp kende initieel een fasering in vier stappen. Gedurende de realisatie moest Rijnstate operatief blijven. Gezien de vervanging van alle installaties was dit een uitdagende opdracht. “Tijdens de uitvoering van de eerste bouwfase werd steeds intensief gecommuniceerd met de gebruikers en uitvoerenden over de vervolgfasen. Door volledige openheid en inzicht in elkaars discipline, ontstond een nieuw plan”, aldus Simons. “Uiteindelijk hebben we de drie kleinere vervolgfasen omgevormd tot één grote vervolgfase. Hierdoor werden kosten bespaard op tijdelijke maatregelen en was er minder overlast voor gebruikers en bouwers. Door deze transparante manier van samenwerking is het gehele project twee maanden eerder opgeleverd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details