Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Vescom introduceert 10 nieuwe dessins zijden wandbekleding

Vescom introduceert 10 nieuwe dessins zijden wandbekleding

Natuurlijke luxe in hoogwaardige interieurs

Zijde heeft een rijke geschiedenis en wordt al lang vereerd als een van de meest luxueuze stoffen ter wereld. Ondanks haar legendarische verleden, past zijde zich naadloos aan de moderne wensen aan. Vescom verrijkt haar uitgebreide en gevarieerde collectie textiel wandbekleding met de introductie van 10 nieuwe dessins zijden wandbekleding. In lijn met Vescom’s materiaalgedreven DNA, brengen de nieuwe producten moeiteloos de klassieke en toch eigentijdse weelde van zijde naar de hedendaagse projectinterieurs.

Zijde roept niet alleen onmiddellijk een gevoel van luxe op, maar is ook een prachtige natuurlijke grondstof die ons in staat stelt om vanuit onze comfortabele interieurs in contact te komen met de natuur. Of ze nu het interieur sieren van eersteklas hotels, residenties of exclusieve boetieks, op zijde gebaseerde materialen passen harmonieus bij andere hoogwaardige natuurlijke elementen zoals marmer en steen, verzachten het algemene ontwerp en voegen een extra laag verfijning en elegantie toe.

De collectie geweven zijden wandbekleding is rijk en divers. De verschillende structuren en kleuren weerspiegelen de inherente schoonheid van zijde en benadrukken het respect van Vescom voor de unieke eigenschappen van materialen. Ondanks het feit dat onze zijden wandbekleding industrieel wordt vervaardigd en is ontworpen voor de projectmarkt, stralen de producten een handgemaakt gevoel uit. De ambachtelijke uitstraling is nog steeds te zien, dankzij de impressie van een zijden weefgetouw of het zichtbare slubgaren.

De 10 producten laten verschillende facetten van zijde zien. Met hun ruwe uiterlijk, opzettelijke onregelmatigheden en meer uitgesproken slub, vieren Chandra en Madhura de onverwachte schoonheid van natuurlijke, ambachtelijke materialen. Ravi accentueert de natuurlijke glans van zijde, die een zachte helderheid creëert in interieurs, terwijl andere dessins zoals Nirmala meer mat zijn. Sommige dessins benadrukken hun band met de natuur door middel van gedrukte motieven – Bodhi met de bodhiboom, een belangrijk symbool van verlichting in het boeddhisme; Dipti met onregelmatige lijnen die lijken op bergketens of aardlagen; Khilana met bloesems, verwijzend naar de betekenis van de naam in Hindi. De patronen worden gedrukt met verschillende technieken die verschillende looks en feels produceren, van driedimensionaliteit tot metallic effecten.

Met een breed scala aan 111 geraffineerde kleurstellingen versterkt het palet van de collectie de natuurlijke connectie, met tinten van edelmetalen als goud, zilver en brons tot zachte, stoffige pastels en de aardse elegantie van terra rosa.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details