Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Breda, Amphia ziekenhuis | Deurdrangers tot op OK-kwaliteit

Breda, Amphia ziekenhuis | Deurdrangers tot op OK-kwaliteit

De deurdrangers voor de patiëntenkamers en de verkeersruimten in het nieuwe Amphia zijn geleverd door GEZE. “In nauwe samenwerking met het ziekenhuis, Limburgia & Polvo (P&L deurconcepten), alsmede architect Wiegerinck hebben wij de situatie kunnen optimaliseren in het kader van toegankelijkheid en veiligheid”, vertelt Project Advisor Sander Mooren van GEZE.

Zo levert GEZE onder meer 600 vrijloopdeurdrangers in de patiëntenkamers, van het type TS5000 EFS. “Vrijloopdeurdrangers hebben het voordeel dat zij geen weerstand bieden wanneer de deur wordt geopend. Met verschillende specificaties die aansluiten bij de wensen van het ziekenhuis, is de vrijloopdranger uitermate geschikt voor de nieuwe patiëntenkamers”, zegt Mooren. “De vrijloopdrangers van GEZE zijn geschikt voor toepassing op deurbreedtes boven de 1,25 meter. Zij bezitten zowel een hold open-functie als een T-stop. Dat betekent respectievelijk dat de deur kan worden opengehouden wanneer gewenst en dat de deurdranger een openingsbegrenzer heeft die voorkomt dat de deur een obstakel raakt. De TS 5000 EFS bezit tevens een ledlampje dat aangeeft wanneer de deurdranger, werkend op 24 Volts-spanning, functioneert in de vrijloopstand. Zo is het voor de brandweer gemakkelijk controleren.”

In de verkeersruimtes bevinden zich vooral dubbele deuren. “Hier is de TS-5000 toegepast, tot in de OK’s toe. Wij voldoen aan alle strikte normeringen in het kader van aarding en infectiepreventie. De dubbele deuren zijn voorzien van een sluitvolgorderegeling. De loopdeur sluit altijd later dan de passieve deur in het kader van brandveiligheid. Met deze mix van beproefde producten leveren wij exact wat het ziekenhuis wenst.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details