Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Breda, Amphia Ziekenhuis | Lak en muurverf: zorgspecifieke eisen gekoppeld aan esthetiek

Breda, Amphia Ziekenhuis | Lak en muurverf: zorgspecifieke eisen gekoppeld aan esthetiek

Het Amphia ziekenhuis in Breda is een healing environment, waarbij alle gebouwaspecten bijdragen tot het comfort en het welzijn van patiënten, medewerkers en bezoekers. Zelfs bij de keuze van de lak en muurverf werd niets aan het toeval overgelaten. “In de zorgsector gelden zeer specifieke eisen”, weet Leon Jansen, Regio Manager Architectural Coatings bij PPG, dat speciaal voor dit project zijn meest innovatieve muurverven en lakken inzette.

“Op basis van toegespitste R&D en deskundige feedback van bouwheren, architecten en andere bouwactoren zetten we sterk in op de ontwikkeling van hygiënische oppervlakken die zeer goed reinigbaar zijn, en tegelijkertijd bijdragen aan de esthetiek en sfeerbeleving. Verven voor de zorgsector mogen geen vluchtige organische stoffen of weekmakers bevatten, mogen geen kwalijke geurtjes afscheiden en moeten een hygiënisch, vuilafstotend oppervlak hebben, zij het zonder in te boeten aan technische en mechanische capaciteiten. Een delicaat evenwicht.”

100 000 m² wanden en plafonds werden geschilderd door Van Vonderen Bergeijk. Verschillende Sigma producten zijn toegepast, zoals Sigma S2U Nova Primer, Satin & Gloss. Een watergedragen lakkenassortiment dat handvetresistent is en het ontstaan van vuile vlekken tegengaat. Voor de muren en plafonds werd gewerkt met Sigmapearl Clean Satin/Matt en Sigma Superlatex Satin/Matt, zowel in neutraal wit als fellere kleuren. Deze muurverven zijn goed reinigbaar zonder glimmende vlekken te veroorzaken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details