Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Breda, Amphia ziekenhuis | Onderzoeksbanken en stretchers op maat voor Amphia

Breda, Amphia ziekenhuis | Onderzoeksbanken en stretchers op maat voor Amphia

De onderzoeksbanken in de behandelkamers van de poliklinieken in het nieuwe Amphia, alsmede stretchers voor de SEH, zijn geleverd door huisleverancier Medifix. “Als onderdeel van goed partnership met het ziekenhuis hebben wij de levering van de onderzoeksbanken en stretchers op maat kunnen vormgeven”, vertelt Projectmanager Sales & Projects Gebby Tolboom.

De onderzoeksbank SL van producent Novak M bestaat uit twee dan wel drie verstelbare secties, waaronder een verlengd hoofdgedeelte. “Dit model kan hiermee tevens in zittende of half-zittende positie worden gebruikt. De banken zijn gemakkelijk in hoogte en positie verstelbaar, onafhankelijk van de plaatsing van de tafel en de positie van de behandelaar”, zegt Tolboom.

De poliklinische onderzoeksbank kan in meerdere posities worden gebruikt.

 

De onderzoeksbanken zijn voorzien van een speciaal ontwikkeld frame om de plaatsing van een tillift onder de bank mogelijk te maken. “Een maatwerkvraag van het ziekenhuis. Op deze manier werken wij actief mee aan efficiënt ruimtegebruik en kunnen patiënten die minder mobiel zijn beter worden geholpen.”

De nieuwbouw van het Amphia speelt in op design. “De S-line van Novak M past volledig in het interieur omdat het een bank is zonder veel kleuren, toeters en bellen. Bij de introductie werd de onderzoekbank direct bekroond met de Red Dot Design Award, vanwege de functionaliteit en vormgeving.”

De 109 onderzoeksbanken zijn geleverd voor de poliklinieken Kindergeneeskunde, Urologie, Cardiologie, Chirurgie, Longgeneeskunde, Neurologie en Oncologie. De 21 stretchers van Novak M voor de SEH zullen worden gebruikt voor binnenkomende patiënten die wachten op behandeling. Doorslaggevend voor de keuze was de vormgeving en het gebruiksgemak. “Aftersales heeft Medifix hoog in het vaandel staan. Wij zijn altijd bereikbaar voor instructie en nazorg en kunnen ook het onderhoud verzorgen voor Amphia.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details