Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De voordelen van led verlichting

De voordelen van led verlichting

Maar ledlampen hebben de toekomst, want die zijn zuinig. Waar moet je op letten bij het kopen van een ledlamp? In dit artikel krijg je daar antwoord op.

De geschiedenis van LED

Oorspronkelijk stond LED voor Light Emitting Diode, maar recentelijk wordt het ook gelezen als Light Emitting Device. Het is niet een nieuwe technologie, want LED wordt al tientallen jaren gebruikt in uiteenlopende toepassingen. Wat de laatste jaren wel sterk vernieuwend is, is dat moderne LED veel meer licht kan produceren. Zo kunnen we met LED ook wit licht maken. Het grootste voordeel hiervan is dat LED veel minder energie verbruikt dan de traditionele lichtbronnen.

Daarom kiezen voor ledverlichting

Gloeilampen moeten heel warm zijn om licht te kunnen produceren. Al deze warmte is verlies en zorgt er ook voor dat de levensduur van gloeilampen laag blijft. Kortom, een energieverspillende lamp die tot het verleden behoort. Spaarlampen en TL-lampen worden minder warm en verbruiken daardoor ook minder energie voor dezelfde lichtopbrengst. Je kunt nog wel spaarlampen kopen, maar de ledlamp heeft de spaarlamp op levensduur en energiebesparing al ingehaald. Dat maakt ledlampen bij Led-wereld.be kopen vrijwel altijd de beste keuze.

Daarom kiezen voor ledverlichting

Een ledlamp heeft een lange levensduur van zo’n 35.000 tot 50.000 banduren. Hierdoor gaat een ledlamp tot vijf keer langer mee dan een spaarlamp en vijftig keer langer dan een normale gloeilamp. Dat maakt een ledlamp onderhoudsvriendelijker en je bespaart ook direct op je energierekening. Zo kun je met een overstap van gloei- en halogeenlampen naar ledverlichting tot 90% op je energierekening besparen. Tel uit je winst!

Geschikt voor buitengebruik

Ledlampen zijn niet alleen geschikt voor binnen, maar zijn ook geschikt als buitenlamp. Een ledlamp kan namelijk tegen koude weersomstandigheden. Dit in tegenstelling tot een spaarlamp die vrij langzaam opstart, vrijwel nooit dimbaar is en ook minder goed licht geeft als het koud is. Het vaak aan- en uitschakelen van de ledlamp heeft geen invloed op de levensduur. Daardoor kunnen ledlampen ook prima gecombineerd worden met licht- en bewegingssensoren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details