Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Focus op de circulaire economie: dormakaba ontvangt productcertificeringen

Focus op de circulaire economie: dormakaba ontvangt productcertificeringen

Dormakaba ontvangt productcertificeringen voor het gebruik van gerecycleerde materialen in haar producten

Voor het gebruik van gerecycleerde materialen in haar producten, heeft dormakaba certificeringen ontvangen van de internationale organisatie GreenCircle Certified.  Hiermee levert dormakaba een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een circulaire economie.  

Met de nieuwe productcertificeringen voor gerecycled materiaal van GreenCircle Certified toont dormakaba opnieuw het succes van haar duurzaamheidsinitiatieven aan.  GreenCircle Certified is een wereldwijd erkende organisatie die duurzaamheidsnormen voor producten, diensten en activiteiten beoordeelt en certificeert.  Hun certificering voor gerecycled materiaal richt zich op het verifiëren en valideren van het gebruik van gerecycleerde materialen in producten die van cruciaal belang zijn voor het verminderen van afval, het behouden van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de impact op het milieu.

Om deze productcertificeringen van GreenCircle Certified te verkrijgen, heeft dormakaba gedetailleerde informatie verstrekt over de herkomst van de gerecycleerde materialen, het percentage gerecycleerde materialen en de productieprocessen van dormakaba.  GreenCircle Certified heeft deze informatie zorgvuldig gecontroleerd en gevalideerd.

“Het bekomen van deze certificaten is een belangrijke mijlpaal die dormakaba’s toewijding aan een circulaire economie weerspiegelt.  Onze klanten vragen steeds vaker naar dergelijke certificaten omdat zij aan strenge eisen voor duurzaam bouwen moeten voldoen.  Om onze klanten te blijven ondersteunen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelen, evalueren en breiden we onze productgerelateerde duurzaamheidsinformatie regelmatig uit. Zo willen we onze duurzaamheidsgerelateerde productverklaringen en certificeringen verdubbelen tot ten minste 340 in 2027, inclusief het cradle-to-cradle-certificaat en certificaten voor gerecycleerde materialen.  Tot nu toe hebben we meer dan 250 duurzaamheidsgerelateerde productverklaringen en certificeringen ontvangen. Dit betekent dat we goed op weg zijn om onze hele productportfolio te dekken,” zegt Lea Rammelmann, Lead Product Sustainability bij dormakaba.

Als pionier in de sector integreert dormakaba voortdurend de nieuwste productlevenscyclusbenaderingen en milieutechnologieën om haar duurzaamheidsprestaties te verbeteren.  In 2023, als een eerste stap in de richting van de circulaire economie, heeft dormakaba zich verplicht tot het gebruik van een intern ontwikkelde “EcoDesign Specification Template” voor alle nieuwe productontwikkelingen. Deze template bevat richtlijnen en strikte specificaties voor energieverbruik, materiaalkeuze, levensduur/duurzaamheid, repareerbaarheid, aanpasbaarheid, demontage en verpakkingsmaterialen.

Een overzicht van onze duurzaamheidsgerelateerde productverklaringen en certificeringen is te vinden op de dormakaba website: https://www.dormakabagroup.com/en/sustainability/product-declarations

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details