Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Grootste Europese vasculair trainingscongres komende vijf jaar in MECC Maastricht

Lr-EVCMECC003

26 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vandaag ondertekenden Prof. dr. M.J.H.M. Jacobs, voorzitter van de congresorganisatie EVC en Rob van de Wiel, Managing Director MECC Maastricht de verlengde samenwerking voor de jaren 2022 tot en met 2026. Het podium van het Auditorium in het vernieuwde congrescentrum van MECC Maastricht diende als toneel voor deze ondertekening. De 25e editie van het congres, met meer dan 2.000 deelnemers uit 50 verschillende landen, vindt plaats van 6 t/m 8 maart 2022 in MECC Maastricht.

European Vascular Course is een jaarlijks terugkerend congres waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hart- en vaatchirurgie worden gepresenteerd. Deelnemende chirurgen van over de hele wereld komen voor het evenement naar Maastricht voor training en educatie. Initiatiefnemer van het congres is Prof. dr. M.J.H.M. Jacobs, een internationaal gerenommeerde vaatchirurg.

Prof. dr. Michael Jacobs, vaatchirurg  en directeur van het hart + vaatcentrum, tevens oprichter van EVC: “Sinds 13 jaar is MECC Maastricht onze vertrouwde omgeving en met de nieuwbouw en upgrade krijgen we nog meer fantastische mogelijkheden om EVC maximaal te etaleren. Er zijn maar heel weinig congrescentra in de wereld met een dergelijk perfecte infrastructuur waar EVC honderden workshops kan organiseren. En dat in de prachtige stad Maastricht waar onze duizenden deelnemers elk jaar enorm graag naar toe komen!” 

John Aarts, Wethouder Financiën, Vastgoed, Stadsbeheer en Hospitality – Gemeente Maastricht: “Het jaarlijkse congres met meer dan 2.000 congresdeelnemers uit 50 verschillende landen per dag, gedurende drie dagen genereert een enorme spin-off voor de stad Maastricht en de regio. Een zeer welkome economische impuls zeker gezien de huidige situatie in de hospitality sector. Hartelijk dank aan EVC voor het uitspreken van hun vertrouwen voor de voortzetting van de succesvolle samenwerking met MECC Maastricht.”

Charles Beckers, Sr. Business Development Manager MECC Maastricht: “De behoefte om elkaar weer live te ontmoeten is bijzonder groot. De ondertekening van deze meerjaren samenwerking met EVC is voor ons de bevestiging dat het vertrouwen in ‘live ontmoeten’ terugkeert binnen de internationale associatiemarkt. Uiteraard zijn wij enorm trots dat een gerenommeerd congres als EVC wederom MECC Maastricht kiest als congreslocatie.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details