Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Healing environment in de zorg

story_Panell_01-1920w
Silentia schermen zijn beschikbaar met vrolijke prints en zeer flexibel.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Medifix BV

16 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een inrichting die bijdraagt aan de genezing

Kan medische inrichting bijdragen aan een healing environment? “Zeker”, zegt Luc Löwenthal, accountmanager van Medifix. “Wij helpen om ruimtes in de zorg zo in te richten dat zij bijdragen aan het herstel van de cliënt. Hiervoor is het belangrijk om je goed te voelen in de ruimte.”

Medifix behandelstoelen in het Amphia ziekenhuis, Breda.

“Een huiselijke, prettig omgeving kan de stress die bij ziekte, ziekenhuisopnames en medische bezoeken komt kijken flink verminderen.” Een healing environment is volgens Löwenthal echter ook van belang voor zorgprofessionals. “Het werken met goed, gedegen en ergonomisch medisch meubilair is bevorderlijk voor het werkplezier en voor de efficiëntie.”

De behandelstoelen van Medifix zijn volgens Löwenthal goed voor zowel de zorgverlener als cliënt. “Comfort en bewegingsvrijheid is voor de patiënt belangrijk, terwijl de zorgprofessional zo efficiënt mogelijk en met zo min mogelijk fysieke belasting moet kunnen werken. Het gebruik van goede schuimen draagt hieraan bij. Zij bieden comfort, ook als een cliënt lange tijd in een stoel moet doorbrengen. Bij een bed is dit niet anders. Goed slapen is voor de genezing erg belangrijk, daarom bieden onze bedden veel verstelmogelijkheden. Het schuim in het matras kan worden aangepast aan het gewicht van de cliënt.” Afhankelijk van de cliënt is ook zelfredzaamheid een pre, ook voor zorgverleners. “Als een stoel of bed eenvoudig versteld kan worden, houden zorgprofessionals tijd over voor andere zorgtaken.”

Flexibel inrichten en gezonde lucht

Om de privacy van patiënten te waarborgen, biedt Medifix de Silentia schermen aan. Hiermee laten (behandel)kamers zich flexibel inrichten. Naast vaste dessins is ook een eigen print op het scherm mogelijk, om de omgeving zo prettig mogelijk te maken. Silentia draagt ook bij aan een healing environment, omdat de schermen geen stof vangen en eenvoudig schoon te maken zijn. Voor een nog schonere lucht is er het BoFlora luchtzuiveringsconcept van Medifix. “Een sensor meet de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, CO2, VOC’s, fijnstof, koolmonoxide, stikstofdioxide en ozon. Daarnaast beschikt de sensor over een virusindicator. Door de toevoeging van (kunst)planten is het ­systeem ook nog eens decoratief.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details