Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorg & facility: fit for the future

Zorg & facility: fit for the future

Alles over facilitaire zaken in de zorgsector

Hoe bied je met steeds minder personeel en budget passende zorg voor steeds meer patiënten en cliënten? En hoe doe je dat efficiënt, persoonsgericht en duurzaam? Op Zorg & facility (voorheen onderdeel van vakbeurs Zorgtotaal) zie en hoor je de nieuwste ontwikkelingen, inzichten en trends rondom facilitaire zaken in de zorgsector. Zorg & facility vindt plaats van 9 t/m 11 april 2024 in Jaarbeurs, Utrecht.

Fit for the future

De transformatie naar een toekomstbestendige en duurzame zorg is omvangrijk en complex. We dienen over de muren van onze eigen organisaties heen te kijken en zorgprofessionals en leveranciers dienen hun krachten te bundelen. Want ‘fit for the future’ worden we alleen samen!

Innovaties en oplossingen

Facilitaire middelen en diensten zijn voor zorgorganisaties en hun medewerkers onmisbaar om optimale zorg te verlenen. Op Zorg & facility spot je de laatste innovaties en oplossingen op het gebied van beveiliging, projectinrichting & huisvesting, schoonmaak, kleding & textiel, hulpmiddelen en keukeninrichting.

Facility Mainstage

Centraal op de beursvloer staat het hoofdpodium van de Facility Mainstage, Zorgvernieuwers, topsprekers en -bestuurders uit de zorg als Michael Kortekaas, Jos Nijhof, Eva Eikhout, Carina Hilders, Stephan Versteege en nog veel meer! Zij delen hun kennis, visie en inspirerende persoonlijke verhalen over actuele (zorg)topics. 

De mainstage staat drie dagen lang in het teken van een wisselend, actueel thema.

Thema 9 april: Persoonsgerichte zorg

Dé zorg bestaat niet meer. Iedere patiënt
of cliënt moet zich thuis voelen in een zorg­instelling. Dat lukt niet met standaardoplossingen. Op 9 april opent Michiel Kortekaas met een sessie over werkgeluk, mentale veerkracht en leiderschap. Jos Nijhof, directeur facilitair bij het Martini Ziekenhuis, legt daarna uit waarom facilitaire dienstverlening integraal onderdeel uitmaakt van het pri­maire zorgproces. 

Thema 10 april: Efficiënte zorg

Met minder medewerkers meer zorg leveren.Dat lukt alleen als je als zorgmedewerker altijd en overal beschikt over de goederen en diensten die je nodig hebt. Eva Eikhout verzorgt de dagopening. Door haar aangeboren afwijking kan ze niet zonder zorg en hulpmiddelen. Vervolgens gaat Carina Hilders, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Reinier de Graaf Gasthuis, in gesprek met dagvoorzitter Jaap Jongbloed. 

Thema 11 april: Duurzame zorg

Ook in de zorg moet de milieubelasting omlaag. Dat geldt voor gebouwen en inrichting, maar ook voor schoonmaak en hulpmiddelen. Hoe verminder je de afvalstroom en uitstoot? En hoe voorkom je verspilling? Leer op de Facility Mainstage van zorgpioniers Niek Sperna Weiland en Talitha Hoppe. Ze zetten zich binnen en buiten hun eigen ziekenhuizen al jaren in voor groene zorg en minder afval.

5 redenen om Zorg & facility te bezoeken 

• in één bezoek op de hoogte over facilitaire zaken in de zorg.

• ontmoet exposanten en test de slimme producten.

• leer van zorgvernieuwers, topsprekers en -bestuurders en luister naar de best practices van exposanten.

• dé perfecte ontmoetingsplaats om te netwerken.

• toegang is gratis.

Zorg & food en Zorg & ict

Gelijktijdig met Zorg & facility vinden Zorg & food en Zorg & ict plaats. Op Zorg & food doe je inspiratie op over gezonde en duurzame voeding in de zorgsector. Zorg & ict is hét grootste health tech event van Nederland waar je slimme technologieën en ict-oplossingen voor de zorgsector ziet. Met je (gratis) toegangsbewijs voor Zorg & facility kun je ook de vakevents Zorg & food en Zorg & ict bezoeken.   

Waar

Jaarbeurs, Utrecht, hal 7, 8 en 9

Wanneer

9, 10 en 11 april 2024

Website


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details