Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Ziekenhuizen

Het Oogziekenhuis Rotterdam maakt plannen voor ontwikkeling nieuwe locatie op terrein Erasmus MC

Het Oogziekenhuis Rotterdam is gestart met planvorming voor de bouw van een nieuwe locatie van het ziekenhuis op het terrein van het Erasmus MC.

Naamloos-1 kopiëren

8 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Deze locatie, waar zich de komende jaren meerdere innovatieve (zorg)organisaties vestigen, past goed bij het specialistische karakter van het ziekenhuis.

Het Oogziekenhuis Rotterdam zet de komende jaren nog sterker in op innovatieve derde- en vierdelijns zorg en onderzoek. Daarnaast blijft het ziekenhuis toegankelijke en kwalitatief hoogstaande basiszorg bieden over de volle breedte van de oogheelkunde. Dit brede aanbod is bovendien van belang voor de opleiding van de toekomstige oogartsen en biedt de mogelijkheid tot het doen van wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van zorg steeds verder te verbeteren.

Deze ambitie zorgt ervoor dat Het Oogziekenhuis Rotterdam kiest voor een nieuwe locatie voor het ziekenhuis op het terrein van het Erasmus MC met behoud van autonomie en de eigen identiteit van dit unieke categorale ziekenhuis. Yvonne Koppelman, voorzitter raad van bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam, kijkt uit naar de verkenning van de samenwerking. “Zowel Het Oogziekenhuis Rotterdam als het Erasmus MC zijn belangrijke spelers binnen de Rotterdamse zorg. Een nieuwe locatie van Het Oogziekenhuis Rotterdam op het terrein van het Erasmus MC stelt ons in staat om de onderlinge samenwerking met het Erasmus MC en met andere organisaties die zich daar vestigen te versterken en daarmee de oogheelkundige zorg in Nederland verder te ontwikkelen in het belang van de patiënt.”

Het Erasmus MC is enthousiast over de komst van Het Oogziekenhuis Rotterdam op haar terrein: “We zijn verheugd dat een specialistisch ziekenhuis als Het Oogziekenhuis Rotterdam, met een goede nationale én internationale reputatie, kiest voor een nieuwe locatie bij het Erasmus MC’, aldus Joke Boonstra, lid raad van bestuur van het Erasmus MC. De samenwerking met Het Oogziekenhuis past ook uitstekend bij onze strategie om een technisch UMC te zijn, oogheelkunde is een mooi voorbeeld van een vak waar technologie en geneeskunde elkaar ontmoeten. We kijken uit naar de gezamenlijke verkenning en uitwerking.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%