Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Het slim inrichten van sanitaire ruimtes

Het slim inrichten van sanitaire ruimtes

Vanaf de tekentafel meedenken over de complete inrichting van een sanitaire ruimte. Dat kun je met een gerust hart aan KWC Group AG overlaten, gespecialiseerd in oplossingen voor de (drink)watervoorziening.

Onder de naam KWC Professional ontwikkelt en levert het Zwitserse bedrijf innovatieve systeemoplossingen voor sanitaire ruimten in publieke en industriële gebouwen. Denk aan douche- en kleedruimten, toiletgelegenheden in schoolgebouwen en sportcomplexen.

Een mooi voorbeeld is de  KWC F4, de nieuwe kranenlijn voor de gezondheidszorg.

Nergens zijn hygiëne en veiligheid zo belangrijk als in ziekenhuizen en verpleeginrichtingen. Niet alleen voor de bescherming van de zieken en kwetsbaren, maar ook voor het medisch en verplegend personeel zelf. Voor deze hygiënekritische werkgebieden, heeft KWC Professional zijn F4 kranenserie uitgebreid met thermostatische ééngreepsmengkranen en elektronische thermostatische mengkranen voor medische en chirurgische sanitaire ruimtes en sluisruimtes.

De combinatie van waterbesparende en thermostatische technologieën in alle F4 kranen optimaliseert het energie- en waterverbruik opmerkelijk.

De thermostaatfunctie zorgt ervoor dat de geselecteerde temperatuur constant blijft over het hele instelbereik. Met ergonomische armhendel voor eenvoudige bediening met de elleboog in plaats van met de hand.

F4LT-Med ééngreepsmengkranen voor wandmontage zijn voorzien van thermisch isolerende onderdelen om de overdracht van warmte in het kraanhuis naar de koudwaterleiding te verminderen. De gladde waterleidingen met gereduceerd volume zijn losgekoppeld van de behuizing en zijn gemaakt van messing met een laag loodgehalte (loodgehalte ≤ 0,2%) en hebben geen nikkelcoating.

Zo wordt er ook gekozen voor hittebestendige thermostatische inbouwmengkranen uit de F5-serie. Deze elektronische kranen kunnen met een programma automatisch en individueel worden doorgespoeld en thermisch gedesinfecteerd, voor een optimale hygiëne van het (drink)water.

KWC Professional, jouw juiste keuze!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details