Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Optimale luchtvochtigheid in zorgomgevingen is essentieel voor gezondheid en veiligheid
Onafhankelijke instituten hebben de luchtbevochtiger getest en bevestigen dat de kans op besmetting met de Condair DL volledig uitgesloten is.

Optimale luchtvochtigheid in zorgomgevingen is essentieel voor gezondheid en veiligheid

In ziekenhuizen speelt de luchtkwaliteit een cruciale rol in het welzijn van patiënten en de veiligheid van medische procedures. Een onderbelicht aspect van deze kwaliteit is de luchtvochtigheid, die vaak wordt onderschat. Vooral tijdens de wintermaanden en gekoelde periodes. Onderzoek wijst uit dat een luchtvochtigheid onder de 40% kan leiden tot langere overleving van virussen en bacteriën, waardoor patiënten vatbaarder worden en hun herstel vertraagd kan worden.

Met zijn lagedrukpomp en gepatenteerde naverdampingssectie bereikt deze luchtbevochtiger niet alleen het laagste elektrische en waterverbruik, de Condair DL onderscheidt zich ook door zijn hygiëneconcept.

In deze context blijkt de Condair DL adiabatische luchtbevochtiger een innovatieve oplossing te bieden. Met zijn lagedrukpomp en gepatenteerde naverdampingssectie bereikt deze luchtbevochtiger niet alleen het laagste elektrische en waterverbruik, de Condair DL onderscheidt zich ook door zijn hygiëneconcept. Het prestigieuze Duitse SGS Fresenius instituut heeft het unieke hygiënecertificaat toegekend, waarmee de Condair DL als enige adiabatische luchtbevochtiger 100% hygiëne in de zorgsector waarborgt. Dit is een significante verbetering ten opzichte van de beperktere VDI 6022-richtlijn, die alleen spreekt over de maatregelen bij adiabatische bevochtiging. Bovendien zijn de operationele kosten van de Condair DL de laagste in de markt, waardoor het een ideale oplossing is voor zorgfaciliteiten. Door interne (rest)warmte slim te hergebruiken, biedt de luchtbevochtiger effectieve koeling terwijl de kans op besmetting volledig wordt uitgesloten. 

Onafhankelijke instituten hebben de luchtbevochtiger getest en bevestigen dat de kans op besmetting met de Condair DL volledig uitgesloten is. Door zelf de ontwikkeling, productie en installatie te verzorgen, garandeert Condair een veilig systeem in de gehele zorgomgeving, van verpleegkamer tot operatiekamer. Dit maakt het de enige veilige adiabatische luchtbevochtiger voor toepassing in verpleeg- en ziekenhuizen. Bovendien speelt de Condair DL een belangrijke rol bij het voorkomen van statische ontladingen, vooral in operatiezalen waar een te lage luchtvochtigheid gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Investeren in deze geavanceerde technologie is een stap naar een gezondere en veiligere medische praktijk.   

U vindt Condair NV. in stand 1574.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details