Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Installeren van personen- en beddenliften vraagt een goede opvolging

WHC-Westrozebeke_15
De bouw van een lift vraagt om veel precisie.

Tekst | Willem de Volder

Beeld | Coopman Orona

28 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Liften in woon- en openbare gebouwen, maar ook in zorginstellingen: Coopman Orona in Waregem heeft de expertise, installeert en voorziet in het onderhoud. Onlangs werd een beddenlift geïnstalleerd in woon- en zorgcentrum O.L.V.  Ter Westroze in Westrozebeke, West-Vlaanderen (B).

Kennis, inzet, betrouwbaarheid en scherpte. Het is allemaal van toepassing op de aanpak van opdrachten door Coopman Orona. Uiteraard ook op de realisatie van een beddenlift in de nieuwbouw van zorgcentrum O.L.V. Ter Westroze. Guido Vantomme geeft aan dat Coopman Orona ontwerpt, vervaardigt, installeert, onderhoudt en waar nodig ook moderniseert. De lift in O.L.V. Ter Westroze is 1,40 meter breed en 2,40 meter diep. “Het was een overheidsopdracht en we wonnen de aanbesteding. Het zijn trajecten die vragen om een goede opvolging van onder meer werkvergaderingen. We mogen vanaf de start niks mislopen. Het vraagt om een proactieve aanpak en die is voor Coopman Orona vanzelfsprekend. Pas dan kunnen we een opdracht , die vraagt om veel precisie, tot een goed einde brengen.” 

De ruime beddenlift in O.L.V. Ter Westroze.

Vantomme geeft aan dat de eerste gesprekken plaatsvonden in 2019. De lift in de schacht weegt zo’n 1.700 kilogram en heeft een hefvermogen van 1.600 kilogram. Hij noemt het een mooie opdracht, één waarbij niet alleen een bed feilloos mee van etage naar etage kan (drie stops) maar ook (maximaal) 21 personen omhoog en/of omlaag kunnen. Veiligheid loopt als een rode draad door de projecten die Coopman Orona realiseert. “Vanzelfsprekend moet er tijdens de bouw aan alle veiligheidsvoorschriften worden voldaan. Maar ook een lift in bedrijf vraagt veel veiligheidsnormen. Bij ons zijn die in deskundige maar ook vertrouwde handen.”

Coopman Orona is het eerste bedrijf in de internationale liftsector die het Ecodesign certificaat (ISO 14006) mocht ontvangen. Het bedrijf, waarin 50 jaar ervaring schuilt en 220 mensen werken, richt zich op het ontwerpen, vervaardigen, installeren, onderhouden en moderniseren van mobiliteitsoplossingen, zoals liften, roltrappen en rolpaden. Het bedrijf heeft twee fabrieken in Europa en is vertegenwoordigd in tien landen, waaronder België en Nederland. Het liftengamma omvat personen- en beddenliften maar ook trap- en autoliften. De markten waarin het bedrijf werkzaam is, strekken zich uit van de residentiële sector tot de industrie en zorg-, rust- en ziekenhuizen. O.L.V. Ter Westroze biedt zorg aan ouderen vanuit een christelijke visie.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details