Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Julianne Meijers start op 1 november 2021 als voorzitter van de raad van bestuur van Bartiméus.

Samen met Jan Naaktgeboren vormt zij dan de raad van bestuur.

22 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Na een carrière in de gezondheidszorg bij Siza en UMC Utrecht heeft zij gekozen voor de overstap naar Bartiméus. Met haar ervaring binnen de academische wereld zal zij onder andere een bijdrage gaan leveren aan het verder ontwikkelen van Bartiméus als expertise-organisatie.

Julianne heeft in haar bestuurlijke loopbaan ervaring opgedaan met verschillende portefeuilles, zowel op het gebied van kwaliteit van zorg als bedrijfsvoering. Bij Siza heeft zij zich daarnaast sterk gemaakt voor het ontwikkelen van lokale en landelijke samenwerkingsverbanden, met als doel de mogelijkheden voor mensen met een beperking te vergroten. 
In haar overtuiging vraagt ondersteuning van mensen met een beperking – naast specifieke expertise – meer dan zorg alleen. In het bestuur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, waar zij tot voor kort lid van was, was zij actief op het gebied van kwaliteit, informatiebeleid en innovatie.

Julianne: “In mijn loopbaan ben ik geïnspireerd door de academische wereld en gegrepen door de gehandicaptenzorg. Bij Bartiméus komen die twee werelden samen. Een mooie organisatie met veel bevlogen medewerkers, waar 100% leven voor mensen met een visuele beperking voorop staat. Een organisatie waar bovendien veel aandacht is voor innovatie en technologie, die mensen met een visuele beperking kan helpen het leven te vergemakkelijken. Mijn drijfveer is om de positie van mensen met een beperking in de maatschappij zichtbaar te verbeteren. En hen te ondersteunen met wat zij nodig hebben om, net als ieder ander, het leven te leiden dat bij hen past. Dat begint met goed luisteren. Ik kijk ernaar uit om in november te starten!“

Jaap Smit, voorzitter raad van toezicht, is blij met de komst van Julianne: “Zij is een waardige opvolger van Jopie Nooren, die de basis heeft gelegd voor het nieuwe Bartiméus. De ervaring die Julianne meeneemt uit de zorg en de academische wereld zijn hiervoor van grote toegevoegde waarde.”

Jan Naaktgeboren verheugt zich op de samenwerking: “Als raad van bestuur hebben wij straks gezamenlijk meer slagkracht om onze ambities als expertiseorganisatie waar te maken én tegelijkertijd de interne uitdagingen die daarbij horen het hoofd te bieden. Ik zie uit naar de samenwerking met Julianne.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details