Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Ook assistentiewoningen mogen jong ogen

Ook assistentiewoningen mogen jong ogen

Dat Senior Homes ervoor koos om het complex neer te poten op een terrein in Ten Ede, zal weinigen verbazen. Het dorpje maakt deel uit van Wetteren en ligt op een boogscheut van Heusden, Laarne en Gent, wat voor de actieve 65-plusser bijzonder interessant is. Zeker voor personen die graag op avontuur trekken, maar nadien even graag thuiskomen in een oase van rust.

kopie-van-44-kopieren

Voor de actieve 65-plusser die zijn laatste levensfase graag in alle kwaliteit, comfort en privacy wil doorbrengen, is Residentie Ten Ede een perfecte uitvalsbasis.

 

Dynamisch geheel

Residentie Ten Ede breekt resoluut met het traditionele beeld dat geassocieerd wordt met woonzorgcentra. Het complex oogt bijzonder modern, toegankelijk en toekomstgericht. Pol Lauwers, projectdirecteur van MBG, dat als hoofdaannemer fungeerde: “De architect wilde geen mastodont en opteerde dan ook voor een ritmisch geheel met drie volumes, die via het gelijkvloers met elkaar verbonden zijn. Omdat de hoogte varieert van één tot vier bouw­niveaus en omdat er zowel met in- als uitpandige terrassen gewerkt is, is er sprake van een uiterst dynamisch geheel. Deze uitstraling wordt versterkt door de witte gevelbepleistering, die wordt afgewisseld met een verduurzaamde houten gevelbekleding in Thermo Ayous. De grote glaspartijen met zwart aluminium schrijnwerk, witte balustrades en glazen borstweringen maken het plaatje compleet. Niettemin is er nog een kers op de taart: het pand heeft namelijk een erg groen karakter dankzij de smaakvolle beplanting.”

kopie-van-28-kopieren

De dynamische uitstraling wordt versterkt door de witte gevelbepleistering, die wordt afgewisseld met een verduurzaamde houten gevelbekleding in Thermo Ayous.

 

Comfort en luxe troef

De 45 assistentieflats, met oppervlaktes die variëren van 61,75 tot 93,45 m², beschikken elk over een volwaardige keuken en bad­kamer, leefruimte, berging en één of twee slaap­kamers. Lauwers: “Alles is perfect afgestemd op de rolstoelgebruiker, zelfs de terrassen. Luxe en comfort staan centraal in deze residentie. Zo biedt ze eveneens plaats aan een prachtig restaurant, een kapsalon, een manicure- en pedicuresalon, een kine, een fitnessruimte en een wellness met massagemogelijkheden en een jacuzzi. Ook de voorzieningen voor airco, de zonwerende glaspartijen die oververhitting tegengaan én de vloerverwarming dragen bij tot het comfort.”

kopie-van-45-kopieren

De 45 assistentieflats beschikken elk over een volwaardige keuken en badkamer.

 

Assistentiewoningen van het hoogste niveau

Het complexe ontwerp maakte van Hof Ten Ede een project met de nodige uitdagingen. Desondanks was het een kolfje naar de hand van MBG, één van de grootste bouwbedrijven in Vlaanderen, dat tot de beursgenoteerde groep CFE behoort. “Onze taak was een ­sleutel-op-de-deurproject opleveren dat ­rekening hield met de wisselende normeringen inzake erkende assistentiewoningen en toegankelijkheid”, vertelt Lauwers. “Dit moesten we combineren met een hoogwaardige afwerking en de integratie van nieuwe technieken, die het gebruiksgemak van zowel bewoners als uitbater ten goede komen. Met de expertise en kennis die we zelf in huis hebben, konden we al veel uitdagingen het hoofd bieden. Daarnaast hebben we samengewerkt met externe specialisten om specifieke deelaspecten van het project tot een goed einde te brengen. En het resultaat mag er zijn. Residentie Ten Ede is een nieuwe referentie in de markt van erkende ­assistentiewoningen!”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details