Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Patiënten kinderafdeling VieCuri verrast met cadeaus en workshop van finalisten LEGO Masters

Patiënten kinderafdeling VieCuri verrast met cadeaus en workshop van finalisten LEGO Masters

Een sierlijk zeepaard, een zeeschildpad of een vuurrode krab. Grote kans dat je deze, of andere onderwaterdieren, tegenkomt bij ziekenhuis VieCuri. Vanaf 5 juli krijgen kinderen die als patiënt zijn opgenomen op de kinderafdeling hun eigen onderwaterdier in LEGO om zelf te bouwen. De dieren zijn bedacht door Arne Dielis en Sander van Kreijl, finalisten van het televisieprogramma LEGO Masters van RTL.

Kinderarts Karin van Dael vroeg collega Arne Dielis, zelf internist bij VieCuri, om zijn passie voor LEGO naar de Kinderafdeling te brengen. Arne en Sander ontwierpen vervolgens zeven unieke VieCuri-diertjes in het thema van de afdeling, de onderwaterwereld. Arne Dielis: “We willen de kinderen in het ziekenhuis graag een beetje afleiding geven. Dat kan door te bouwen met LEGO en door te praten over wat je maakt. Bij iedere set zitten verschillende oogjes zodat kinderen hun dier een emotie mee kunnen geven. Kijkt het dier blij of juist niet? We hopen dat het na afloop een mooi aandenken is aan een misschien toch wel vervelende periode in het ziekenhuis.”

Wedstrijd

Arne en Sander geven bij de start van het project een bouwworkshop. Ook is er iedere maand een bouwwedstrijd in het ziekenhuis waarbij de kinderen een mooie prijs kunnen winnen met hun eigen LEGO-creatie. De diertjes waarmee de kinderen aan de slag gaan variëren in moeilijkheidsgraad. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht, zij krijgen een set DUPLO.

Donateurs

Dit project is mogelijk gemaakt door VieAmi, de vriendenstichting van VieCuri. De financiering daardoor is voor ongeveer een jaar veiliggesteld. VieAmi zoekt donateurs die LEGO-pakketjes willen doneren aan kinderen zodat het project langer kan doorgaan. Dat kan al voor 5 euro per pakket. Voor meer informatie zie www.vieami.nl.

VieAmi heeft ook een video gemaakt over dit project:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details