Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Stressvrij werken dankzij intuïtieve bediening
Luc Löwenthal, accountmanager bij Medifix en expert op het gebied van verpleeg- en ziekenhuisbedden.

Stressvrij werken dankzij intuïtieve bediening

Tijdrovende nachtelijke controlerondes zijn verleden tijd

Sensicare, het intuïtief uit-bed-detectiesysteem, verhoogt de veiligheid tijdens het verzorgen van personen met dementie of een valrisico. Het intuïtieve uit-bed-detectiesysteem maakt gebruik van intelligente lichtregeling in de kamer van de cliënt om de oriëntatie ’s nachts te verbeteren en waarschuwt indien nodig een zorgmedewerker. Met Sensicare behoren tijdrovende nachtelijke rondes die de lichte slaap van de cliënten verstoren tot het verleden.

“De meeste valpartijen gebeuren ’s nachts”, vertelt Luc Löwenthal, accountmanager bij Medifix en expert op het gebied van verpleeg- en ziekenhuisbedden. “Cliënten lopen in het donker slaperig naar het toilet en struikelen of gaan dwalen, meestal met ernstige gevolgen. Een goede verlichting van een groot gedeelte van de kamer is belangrijk, zodat ouderen zich goed kunnen oriënteren. Dit vermindert het risico op vallen aanzienlijk. Wij zijn dan ook heel trots dat de fabrikant van onze zusteronderneming Malsch Nederland B.V. deze bijzondere technologie heeft ontwikkeld.”

Sensicare is eenvoudig in gebruik en vereist geen technische voorkennis of extra apparatuur. In nog geen 5 minuten begrijpen uw zorgmedewerkers hoe het systeem moet worden bediend, waarna ze weer volledig kunnen richten op hun kerntaken. Sensicare bewaakt ondertussen of en hoe lang uw cliënten hun bed verlaten. Met Sensicare creëert u een veilige zorgomgeving met een optimale bescherming voor uw cliënten, terwijl uw zorgmedewerkers duurzaam worden ontlast. 

Het detectiesysteem beschikt over draadloze sensoren zonder batterijen die onopvallend op het ligvlak van de Medifix bedden ingebouwd worden. De bewegingen in het bed worden door het systeem geregistreerd en kunnen als bewegingsprofiel via geschikte interfaces aan het patiëntendossier worden toegevoegd.

Bezoek Medifix op Zorg & facility 2024

Graag zelf ervaren hoe het systeem voor uw zorginstelling kan werken? Kom langs op de Medifix stand en vraag gerust naar Luc Löwenthal. Hij geeft u graag alle uitleg en een demonstratie. U vindt Medifix in stand 08.F014.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details