Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema hang- en sluitwerk

Thema hang- en sluitwerk

Complexer en diverser hang- en sluitwerk in zorgvastgoed

Hang– en sluitwerk wordt in zorggebouwen steeds complexer van aard. De grote diversiteit van ruimten met individueel toegangsbeheer en de hoger wordende eisen aan welzijn en veiligheid van bewoners c.q patiënten en het personeel zijn hiervan de oorzaak. Barrièrevrije doorgangen en elektronische toegangscontrole per type ruimte zijn de belangrijkste voorwaarden die de zorgverlener aan het hang– en sluitwerk stelt. De leveranciers spelen er volop op in met nieuwe, en de ontwikkeling van bestaande systemen en technieken.

Elektronische toegangscontrole is tegenwoordig een normaal verschijnsel in ziekenhuizen, verpleeghuizen en woonzorgcomplexen. Via off– of online systemen kan de toegang per ruimte worden beheerd. Bewoners c.q patiënten mogen uiteraard geen toegang hebben tot de medicijnkast en niet iedereen mag zomaar het laboratorium betreden. De zorgverlener kan iemand geregistreerde toegangsrechten verlenen door hem of haar een code of een ‘druppel’ te geven waarmee hij toegang heeft tot een bepaalde ruimte.
Verplegend personeel dat haar handen vol heeft, wil zo veel mogelijke vrije doortocht. Volautomatische deuraandrijvingen, verborgen in de bovenplint van de deur of verzonken in de vloer, zorgen voor barrièrevrije doorgangen.
Voor de bewoners en patiënten zijn comfort en privacy belangrijk. Minder valide mensen en ouderen moeten zonder moeite deuren kunnen openen. Radiografisch bestuurbare deurautomaten die in verschillende posities opengaan en sluiten behoren tot de mogelijkheden. Anti-panieksloten zorgen ervoor dat bij calamiteiten deuren snel en moeiteloos opengaan.


Grip op sleutelbeheer en toegangscontrole met ANSA-E

ANSA-E is een intelligent toegangsbeheersysteem voor alle panden waar sleutelbeheer en toegangscontrole een thema is, zowel voor nieuwbouw als bij renovatie. Denk bijvoorbeeld aan woonhuizen, woningstichtingen en zorginstellingen zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Het concept bestaat in basis uit een RVS-veiligheidsbeslag (SKG*** en PKVW) en een zelfvergrendelend elektromechanisch (veiligheids)slot. In het deurbeslag is een elektronisch gedeelte geïntegreerd dat het slot aanstuurt. De koppeling wordt dus in het slot gemaakt en niet in het garnituur. Dit resulteert in een elektronisch veiligheidsbeslag dat niet inlevert op de belangrijke mechanische eigenschappen.

Op het gebied van de veiligheid voldoet ANSA-E aan de volgende normeringen:
• SKG*** en PKVW (in combinatie met de meerpuntssluiting)
• NEN-EN 1906 klasse 4
• NEN-EN179 voor anti-paniekdeuren
• Digitale communicatie is AES128 versleuteld

De volgende uitvoeringen zijn mogelijk:
• Standalone: standaard opstelling waarbij alles geregeld wordt via de meegeleverde badges.
• Basic: uitvoering waaraan bijvoorbeeld een intercom kan worden gekoppeld.
• Advanced: uitvoering die met behulp van software nog meer beheermogelijkheden biedt.
• Expert: volledige integratie in een toegangs- en beheersysteem via een open protocol.
• Aansluiting op een alarm- of brandmeldcentrale behoort ook tot de mogelijkheden.
Het merk Ansa bestaat uitsluitend uit RVS-producten die voldoen aan de hoogste eisen qua design, veiligheid en kwaliteit. Alle RVS-deurbeslagen zijn modulair opgebouwd; er is voor vrijwel iedere situatie een oplossing. Dit maakt Ansa-producten buitengewoon flexibel, duurzaam, betrouwbaar en bedrijfszeker.

Voor meer informatie: www. themans.nl – www.ansadesign.nl


DICTATOR opent moeiteloos deuren!

Mechanisch
Met trots melden wij u dat de mechanische schuifdeursluiter DICTAMAT 50 geslaagd is voor de brandtest! Dit betekent dat het product nu ook toegepast mag worden op brand- en rookdeuren, volgens EN 1191-12605-1634-3 en 1154 (uitgevoerd door ‘Prüfzentrum für Bauelemente’ in Duitsland). Een veelgestelde vraag uit de markt is hierdoor beantwoord.
Zeker in de zorg waar branddeuren meer regel dan uitzondering zijn, biedt de DICTAMAT 50 nu nieuwe kansen. Met name bij deuren die vanuit praktisch oogpunt vaak open moeten blijven staan, geeft dit systeem de zekerheid van sluiten in geval van een brand- of rookmelding.
Bekijk de productvideo op: https://youtu.be/CmITS1zwPJs

Elektrisch
Met het compacte systeem OpenDo T2 kunt u uw schuifdeuren eenvoudig elektrisch laten openen en sluiten. Dit systeem is zeer geschikt voor zowel particuliere woningen (zelfstandig wonen) als zorginstellingen. Of het nu gaat om een enkele of dubbele schuifdeur, of dat de deur in of juist voor de wand schuift, de drie versies mono 60, 80 en synchro 80 bieden voor vrijwel elke situatie een oplossing. Alle systemen worden compleet geleverd en zijn bekabeld of draadloos te bedienen.
Bekijk de productvideo op: https://youtu.be/K6MzhsogEFU

Benieuwd welke oplossing DICTATOR u kan bieden?
Kijk dan op www.dictator.nl of neem contact op via 0527-613456. Wij vertellen u graag persoonlijk wat de mogelijkheden zijn.

OpenDoT2-voor-de-wand


Gezonde zorgwoning voor slachtoffer Pukkelpop

David Boel uit Hamme is één van de zwaarste slachtoffers van het hevige noodweer tijdens Pukkelpop 2011 die nog in leven is. Terwijl David in het revalidatiecentrum volop aan zijn herstel werkte, bouwden zijn ouders samen met de organisatie ‘Beter Thuis’ een aangepaste zorgwoning.

Zo ontstond er naast het ouderlijke huis een nieuwe zorgwoning met onder meer automatische deuren, een speciale inrichting van badkamer en douche, een aangepast bed en keukenaanrecht – die beide gemakkelijk in hoogte verstelbaar zijn – een op maat gemaakte buitenaanleg enzovoorts. Bij het ontwerp werd de woning niet alleen aangepast aan de noden van een bewoner met een beperking, maar kozen de bouwheren ook voor een gezond binnenklimaat. Zo integreerde specialist Yvick Ventilatie uit Hamme een ventilatiesysteem C+ van RENSON. Dit systeem combineert de continue toevoer van verse lucht in de droge leefruimtes via zelfregelende ventilatieroosters (Invisivent®EVO) en de mechanische afvoer van vervuilde lucht in de natte ruimtes via de centrale afvoerventilator Healthbox. Dynamische sensoren analyseren 24 uur per dag de afvoerlucht op CO2, vocht en vluchtige organische stoffen (VOCs) en passen zo op een intelligente manier het ventilatieniveau aan op de daadwerkelijke behoefte van David Boel. Resultaat: een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte van de woning.

Voor meer informatie
www.renson.be en
www.yvick.be

De-Healtbox-in-de-technische-bergruimte-van-de-woning_

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details