Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Unieke foodservice voor ziekenhuizen en zorgcentra
Sterke aandacht voor de presentatie.

Unieke foodservice voor ziekenhuizen en zorgcentra

De Belgische tak bedient via de divisie Medirest de brede zorgsector: meer dan 65 zorginstellingen waaronder ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrische ziekenhuizen en zorgvoorzieningen voor mensen met beperkingen, enz. Met een aanwezigheid in 50 landen en 600.000 medewerkers is Compass Group wereldwijd dan ook de grootste aanbieder van foodservices voor collectiviteiten.

Verleidelijke desserts.

Eigen concepten

Met Medirest bieden ze maatwerk aan elke zorgverstrekker met het oog op lekkere, gezonde en duurzame voeding, op het creëren van meer huiselijkheid en op het delen van waardevolle knowhow. De bewoner, patiënt of cliënt staat centraal en er wordt ingezet om maximaal het beslissingsrecht terug te geven aan de maaltijdgebruiker.

Speciaal voor de zorgsector ontwikkelde Medirest een aantal eigen concepten, waaronder Foodware, Limimotion en het BOOST-programma. Foodware is een tijdbesparende software voor zorgmedewerkers die toelaat om ‘à la carte’ individuele dienborden kamer per kamer te personaliseren in een mum van tijd. Via bevraging wordt de eigen keuze van de patiënt of cliënt geregistreerd met een tablet en worden de gegevens in real-time verwerkt. Door het programma te koppelen aan de patiëntenregistratie en de individuele patiëntenrekening worden tijdrovende handelingen uitgespaard.

Een traditionele rolmopsbereiding.

In woonzorgcentra wordt gestreefd naar meer huiselijkheid en bewonersgericht werken. Zo krijgt de bewoner beslissingsrecht over zijn maaltijd en over het moment van de maaltijdconsumptie. De maaltijden kunnen bijvoorbeeld geserveerd worden in kook- of stoofpotten en aan tafel uitgeschept worden. Net zoals thuis dus. Dit zorgt voor extra keuzevrijheid omdat de bewoner zijn hoeveelheden zelf kan bepalen en kan kiezen uit meerdere componenten. 

Aangename geuren activeren de zin om te eten en daarom worden vaak bepaalde zaken op de afdeling zelf gebakken of afgewerkt, denk maar aan cake. Dit roept vaak leuke herinneringen op bij de bewoners. Het valt niet te ontkennen dat de maaltijd en het samenzijn aan tafel hier vaak het hoogtepunt van de dag zijn. 

Inspelen op individuele wensen, adviseren en begeleiden

Medirest legt een sterke focus op het inspireren, adviseren en begeleiden van zorgvoorzieningen naar nieuwe oplossingen. Zo helpen ze met het BOOST-programma om de al dan niet verdoken ouderdomsondervoeding aan te pakken.

Dit gebeurt in nauw overleg met alle aanwezige disciplines en tot op individueel bewonersniveau. De resultaten spreken alvast tot de verbeelding: de bewoners kennen een stabilisatie van het gewicht en vaak zelfs een gewichtstoename. 

Rolmops met een ietsje meer: mousse met citroentoetsen.

Aangepaste voeding bij dysfagie

Limimotion is bedoeld voor personen met kauw- en slikproblemen. De naam staat voor Liquid & Mixed Mealsolutions. De natuurlijke voeding wordt fijn gemixt en extra opgewaardeerd met natuurlijke ingrediënten om de voedingswaarde te maximaliseren en aantrekkelijker te maken. De chef vertrekt hierbij steeds van het menu van de dag.

De gemixte voeding wordt verder bewerkt zodat een mooie presentatie mogelijk wordt. De mooie presentatie, in combinatie met aangename en herkenbare smaken, doet patiënten met dysfagie opnieuw beter en zelfs meer eten.

Compass Group België neemt op elk vlak zijn verantwoordelijkheid om een positieve invloed uit te oefenen op ‘people-safety & sustainabilty’. Ze hanteren en respecteren daarbij diverse duurzaamheidslabels, zijn partner van de ‘vleesvrije week’ en werken mee aan initiatieven zoals ‘too good to go’ om verspilling tegen te gaan.    

Voor meer informatie kun u contact opnemen met Pieter DeBree, Commercial Director, mobile: +32 476 280 149.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details