Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Van patiëntenkamers tot dokterslounges: De balans tussen ziekenhuis en zorgvrager
Een huiselijke sfeer is een combinatie van kleuren en materialen.

Van patiëntenkamers tot dokterslounges: De balans tussen ziekenhuis en zorgvrager

In ziekenhuizen staan medische behandelingen, comfort en welzijn centraal. Het is dan ook belangrijk om je interieurinrichting en het meubilair zorgvuldig te selecteren en af te stemmen op de behoeften van de zorgvrager en zorgverlener. Dat is zoeken naar de juiste balans tussen hygiëne, functionaliteit, comfort en look-and-feel. Als innovatieve ontwikkelaar en producent van zorgmeubilair wil Moments Furniture daar een belangrijke rol in spelen, samen met de hospitality creators van Studio M. 

Award-winning relaxzetel Ino biedt huiselijkheid en comfort op onder meer de materniteit. Modulaire relaxzetels als Ino en Fusion zijn multi-inzetbaar op verschillende afdelingen. Met verschillende opties en accessoires wordt de zetel afgestemd op de specifieke zorgnoden.

In de dynamische wereld van de gezondheidszorg is er een groeiende erkenning voor het belang van een gastvrije, rustgevende omgeving in ziekenhuizen. Het traditionele klinische imago maakt plaats voor een meer patiëntgerichte benadering, waarbij interieurinrichting en meubilair een essentiële rol spelen. Dat vraagt om een ideale balans tussen ziekenhuis en zorgvrager om zo stress te verminderen, de algemene ervaring van de zorgvrager te verbeteren en dus ook het genezingsproces te bevorderen. 

Door de uitgebreide kennis van zorgomgevingen en een groot gamma aan niet-klinisch meubilair verzorgt Moments Furniture ook wachtzalen, consultatieruimtes, inkomhallen, personeelsruimtes en restaurants.

Veilige zorg

De inrichting van een ziekenhuis moet voldoen aan specifieke behoeften van zorgvragers enerzijds en de zorgverlener anderzijds. Dat uit zich in meubels die verstelbaar en modulair zijn, in makkelijk toegankelijke stoelen of in meubels met efficiënte opbergmogelijkheden. Zo worden het comfort en de efficiënte verhoogd. Ook hygiëne speelt mee, met eenvoudig onderhoud zonder vuilophoping in de meubelstukken en specifieke stoffering zoals de antibacteriële en antivirale ‘Stamskin Zen’ om een veilige zorg te waarborgen.

Daarnaast merken we in ziekenhuizen de tendens van kortere verblijven. Zorgvragers worden geactiveerd volgens het beter-uit-bedprincipe. Geschikt zorgmeubilair, zoals Ino en Fusion van Moments Furniture, is dan noodzakelijk. De wielen, opties en accessoires garanderen een multi-inzetbaarheid van deze zorgzetels op verschillende afdelingen. 

Comfortabele stoelzetels maken de patiëntenkamer een stuk gezelliger.

Mentaal en fysiek welzijn

De noden van de zorgvrager staan niet langer haaks op de wensen van het ziekenhuis. Beide groeien naar elkaar toe, met comfort als basis. Als zorgvrager spendeer je vaak lange periodes in het ziekenhuis en dat is niet altijd de meest aangename tijd. Ergonomische stoelen en bedden, aangename wachtruimtes met comfortabel meubilair, een verwelkomende inkomhal, … dragen bij, maar ook een huiselijke en warme uitstraling van die meubels en het interieur zijn belangrijk. Net zoals een zacht kleurgebruik, aangename verlichting en herkenbaar meubilair dat je ook thuis zou plaatsen. Dat alles vermindert de angst en spanning van in een ziekenhuis te vertoeven. Genezen is een fysiek en een mentaal proces. Hoe je je voelt in een ziekenhuis, wordt beïnvloed door onze zintuiglijke beleving en draagt bij tot het creëren van healing environments.

Je comfortabel voelen start in de wachtruimte.

De ideale balans vinden tussen de wensen van het ziekenhuis en de zorgvrager op het vlak van interieurinrichting en meubilair biedt dus veel voordelen. Moments Furniture en Studio M realiseerden al heel wat projecten, zoals het AZ Delta in Roeselare en binnenkort ook het nieuwe ZNA Cadix in Antwerpen. Door samen te werken met experts op het vlak van zorgmeubilair en zorg­inrichting werken de ziekenhuizen toe naar een evenwicht tussen functionaliteit, comfort en esthetiek. Met een betere zorgervaring voor de zorgvrager en de zorgverlener als ­resultaat.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details