Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Veelgeprezen, geleidende Colorex-vloer beste keuze voor operatiekamer of cleanroom

Veelgeprezen, geleidende Colorex-vloer beste keuze voor operatiekamer of cleanroom

De zeven zekerhedenvan Colorex

Uiteindelijk gaat het maar om één ding in OK’s of cleanrooms en dat is veiligheid en zekerheid. Veiligheid voor de mens én veilige, zekere apparatuur.  Apparaten kunnen bijvoorbeeld in gevaar worden gebracht door het ontstaan of de aanwezigheid van statische elektriciteit. Voorbeelden van hoe het mis kan gaan te over. Meestal betreft het een samenloop van omstandigheden, maar statische elektriciteit speelt vaak een rol bij het ontstaan van brand, apparatuur die op hol slaat of het simpelweg begeeft. En dat bedreigt de patiëntveiligheid in niet geringe mate.

De vloer speelt een cruciale rol in het afvoeren van statische elektriciteit. Een elektrisch geleidende vloerconstructie is zodanig samengesteld dat de statische elektriciteit op een veilige, zekere en accurate manier wordt afgevoerd. En dan maakt het niet uit of de vloer nou rechtstreeks geplakt wordt op de ondervloer (OK’s) of toegepast wordt als verhoogde vloer (cleanrooms & datacenters). 

Colorex

Archidea 54,
Colorex EC 250219

Veiligheid voorop
De vaak onderscheiden en toegepaste Colorex-vloer van Forbo Flooring is zo’n elektrisch geleidende vloer, geschikt voor zowel operatiekamers als cleanrooms. Door de unieke samenstelling en het ingenieuze productieproces is Colorex de enige vloer in de markt die permanente geleiding garandeert (onafhankelijk van luchtvochtigheid of temperatuurwisselingen). Dit betekent dat de geleiding door de tijd niet achteruit gaat, zoals bij andere geleidende vloeren. Hiermee is de klant verzekerd van een veilige vloer voor de gehele levensduur. Dit garandeert en documenteert Forbo ook bij oplevering. Sterker nog: elke rol Colorex die van de band loopt in de fabriek, wordt door de specialisten van Forbo gecheckt op zijn geleidende eigenschappen. 

Naast veiligheid, heeft Colorex nog een flink aantal pluspunten. Zo zorgen de unieke voorgevormde binnen- en buitenhoeken en plintsystemen voor een esthetische vloer met naadloze hoekaansluitingen die efficiënt en effectief onderhoud mogelijk maken. Resultaat: een schone en hygiënische vloer. Verder zorgt het eerdergenoemde unieke productieproces voor een zeer dicht en drukvast oppervlak waardoor de chemicaliën-  en emissiebestendigheid en hygiëne optimaal zijn. Colorex wordt ook geleverd in een antislip variant. 

Colorex voldoet verder aan de eisen voor Good Manufacturing Practice (GMP) klasse A en kan dus ingezet worden in ruimtes met farmaceutische productie of laboratoria. Ook het certificaat Cleanroom Suitable Material is bewijs dat Colorex een meer dan geschikte vloer is, in dit geval voor cleanrooms. 

Misschien ook goed om te melden dat Colorex een systeemvloer is. Zo’n vloer wordt opgebouwd uit verschillende lagen en onderdelen om ervoor te zorgen dat verslechtering van geleidende eigenschappen, emissies en krimp geen kans krijgen. Daardoor kan Colorex ook sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter worden geïnstalleerd dan traditionele vloeren. Vooral in kleine en middelgrote ruimtes of kamers met een onregelmatige vorm.

Het modulaire karakter van de vloer maakt Colorex daarnaast bij uitstek geschikt voor OK’s die door de snelle technologische ontwikkelingen regelmatig aangepast of gerenoveerd moeten worden, bijvoorbeeld omdat er nieuwe apparatuur is gekocht. 

Omdat de veiligheid nooit en te nimmer ter discussie mag staan, is Colorex de enige juiste keuze voor OK’s en cleanrooms.

Colorex


De zeven zekerheden van Colorex

  1. Aan alle normen voor OK’s, ESD-ruimtes en cleanrooms wordt ruimschoots voldaan.
  2. Een levenslange zekerheid van geleiding.
  3. Volledige herstelbaarheid en vlekverwijdering.
  4. De hoogste hygiënische eigenschappen door o.a. hoge dichtheid en poriënvrijheid.
  5. Geen hygiëneproblemen door unieke dimensiestabiliteit.
  6. Een extreem lage emissie.
  7. Bestand tegen zware belasting van bijvoorbeeld schuivende apparatuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details